Inici

Vila-real impulsa una campanya de reciclatge amb el repartiment de 5.000 jocs amb bosses de separació de residus

tornar Imprimir

dimecres, 13 de març de 2019

Sala de premsa, Medi Ambient

Campanya de reciclatge_1

Vila-real impulsa una campanya de reciclatge amb el repartiment de 5.000 jocs amb bosses de separació de residus

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, impulsa una nova campanya centrada en el reciclatge, que consistirà en la demostració i bones pràctiques en la llar. Amb aquest objectiu, es repartiran 5.000 jocs amb bosses preparades per a la separació de residus. 

El regidor de l'àrea, Josep Pasqual Sancho, ha presentat la iniciativa en l'enclavament en el qual es desenvoluparà tota la campanya: el mercat de la plaça Major. Així, tots els dimecres i dissabtes de març (dies 13, 16, 20, 23, 27 i 30) i els dies 3 i 6 d'abril s'instal·larà una carpa en la qual els veïns i veïnes podran informar-se sobre com funciona la separació dels envasos de plàstic, vidre i paper i cartó per al seu posterior reciclatge, així com emplenar una enquesta que permetrà saber quins són els hàbits de reciclatge dels residents i quines són les seues demandes per a millorar el servei. 

"Amb aquesta enquesta podrem saber si consideren que en la seua zona es necessiten més contenidors i obtindrem informació molt valuosa per a continuar millorant l'atenció en cada zona i cada barri", indica l'edil, qui assegura que l'objectiu és aconseguir "que tothom es consciencie". "S'han dit barbaritats, com que separar no serveix de res perquè tot va al mateix lloc. No és cert, separar és una gran ajuda i una responsabilitat de tots perquè després aquests productes puguen tenir una nova vida útil després del seu reciclatge", explica. "Cada element que no rebutgem de manera adequada contribueix a la contaminació del nostre planeta, danya els sistemes naturals i la capa d'ozó, per això és tan important actuar de manera correcta a casa, perquè així contribuïm al fet que el procés siga més efectiu", manifesta l'edil. 

Les enquestes i els jocs amb les tres bosses de colors per a separar el paper i cartó del plàstic, brics i llandes, i dels pots i botelles de vidre, es repartiran al mercat i durant la resta de la setmana es podran aconseguir a l'oficina de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, situada al carrer del Ponent Baix, 65, en horari de 9.00 a 14.00 hores. "Cada persona que emplene l'enquesta podrà emportar-se aquestes bosses que, a més, s'han elaborat en una grandària mitjana perquè no ocupen molt espai a les cases i participar en aquesta tasca siga molt més fàcil per a tots", afirma. "Hem de deixar el món tal com l'hem trobat per a les generacions esdevenidores", conclou.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Campanya de reciclatge_2
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

Campanya de reciclatge
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es