Inici

El projecte d'identificació de la BUC dels alumnes de l'EASD de València es materialitza amb la instal·lació de les peces

divendres, 29 de març de 2019

Intervenció de l'EASD a la BUC_3

El projecte d'arquitectura efímera per a identificar la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) encarregat als alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) de València ja es comença a materialitzar, amb la instal·lació de les peces de ceràmica en forma de flor de taronger creades expressament per a decorar la façana del singular edifici. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha acompanyat els joves dissenyadors durant el muntatge dels elements, treballs que van començar ahir i que finalitzaran, previsiblement, el proper dilluns. 

"Els alumnes de l'EASD han treballat en un projecte innovador i singular que suposarà un abans i un després en aquest edifici estretament lligat a les nostres marques de ciutat", indica Benlloch, que agraeix la col·laboració de Krion Porcelanosa Grupo, Robles Sistemas Expositivos i Batimat a l'hora de fabricar els elements decoratius. L'alcalde destaca que el projecte "combina dues de les principals essències de Vila-real: la citricultura i la ceràmica" i assegura que "quedarà molt bé; esperem que a la gent li agrade i li sorprenga tant com ens ha sorprés a nosaltres".

La creació d'aquestes peces d'arquitectura efímera per a les quals s'ha utilitzat krion, entre altres materials, forma part de l'acord de col·laboració signat per l'Ajuntament de Vila-real i l'EASD per a afavorir la formació de l'alumnat de l'Escola, a través d'un programa pel qual un centenar d'estudiants va participar durant dos dies en un taller de creació a Vila-real. Després de la seua estada a la ciutat, els alumnes van presentar els seus projectes d'intervenció de millora de l'entorn urbà, centrats en la BUC, dels quals se'n van seleccionar dos que s'han fusionat en el treball que finalment s'està col·locant en la façana. 

Els projectes guanyadors van ser Azahar, intervenció efímera ideada per a la façana de l'edifici amb la instal·lació de xicotetes peces que simulen les flors de taronger; i Albedo, un element de senyalística que s'inspira en aquesta part blanca dels cítrics per a cobrir diferents punts de la BUC amb una làmina en pinça que identifica el nom de l'edifici. Tots dos projectes s'han integrat en un només que ja comença a ser una realitat en la façana de l'immoble. Els seus autors són David Gimeno, Ariel Corzantes i Carles Soler (Azahar) i Eugenia Gómez Marchante, Carla Oliver, Patricio Navarro, Olaya Odeh, Yosu Mendoza, Alejandro Ibáñez i Pablo Marco Ruiz (Albedo).

"Els futurs noms del disseny a la Comunitat ja han deixat la seua petjada de talent i creativitat a la nostra ciutat", afirma el primer edil, que agrega que "aquesta intervenció no solament millora la imatge de Vila-real, sinó que serveix per a caracteritzar un espai tan important com aquesta biblioteca, dotar-la d'una gran personalitat i conjuminar elements tan nostres com la taronja, la ceràmica, la innovació i l'aposta educadora". "Això és Vila-real i això és el que ja es pot veure", conclou.

Més imatges de la intervenció, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Intervenció de l'EASD a la BUC Intervenció de l'EASD a la BUC_2 Intervenció de l'EASD a la BUC_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es