Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

L'alta participació i la tranquil·litat marquen el balanç de festes de la Mare de Déu de Gràcia

dilluns, 10 de setembre de 2018

Balanç de festes MDG2018

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia van culminar ahir amb el tradicional correfoc i castell de focs artificials, després de 10 intensos dies d'actes marcats per la tranquil·litat i l'alta participació. El regidor de Festes, Javier Serralvo, acompanyat pel president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i pel comissari en cap de la Policia Local, Domingo Adán, ha fet un balanç "molt positiu" dels festejos, que han transcorregut amb "total normalitat".

"Han sigut 10 intensos dies de festa amb molta participació en tots els actes i una gran pluralitat per a arribar a tots els públics", indica Serralvo, per a qui "la Junta de Festes ha fet un gran treball, igual que les forces i els cossos de seguretat, perquè tot isca a la perfecció", assenyala el regidor. En l'aspecte negatiu, Serralvo lamenta les "mostres d'incivisme i soroll, per part de penyes i persones que participen en la festa, de les quals s'ha pres nota per a mitigar els problemes i fomentar la convivència".

En concret, les festes s'han saldat amb 46 incidències per queixes de les penyes -17 menys que el 2017-, sis denúncies per ocasionar molèsties i dues cridades a l'ordre per excés d'horari. "Malgrat tot, el balanç que fem és de normalitat i de coordinació amb diferents organismes perquè tot isca bé", assenyala Adán, que valora també que, "en els grans esdeveniments amb alta concentració de participants, no s'han produït conflictes".

D'altra banda, en els dos controls de trànsit establits en cap de setmana, sí que s'han augmentat les denúncies per conduir sota els efectes de les drogues i l'alcohol, que han passat de tres a cinc, encara que descendeixen els delictes en l'àmbit de la seguretat viària. "La incorporació de la Unitat Canina ha sigut un èxit, en aquest sentit", apunta. A més, s'han interposat vuit multes per alterar la seguretat col·lectiva i l'ordre. En els espectacles taurins, s'han registrat cinc incidències, dues més que fa un any, amb una denúncia per alterar l'ordre als voltants del recinte.

"Encara que ha sigut difícil organitzar les festes, hem seguit esforçant-nos per organitzar actes per a tots els públics i ja treballem perquè abans de finalitzar l'any tinguem algunes de les actuacions musicals de 2019 contractades", agrega Colás. La pujada al campanar, amb 330 participants, o la concentració de veïnes amb el nom de Gràcia i de bessons han sigut alguns dels actes amb millor acollida, a més dels esdeveniments multitudinaris o els concerts de Jarabe de Palo o de l'Orquestra Mondragón. "Considerem que aquests actes tenen un arrelament i una tradició que cal mantenir", assevera el responsable de la Junta de Festes, que puntualitza que "la porta està oberta a qualsevol persona que vulga suggerir actes per a integrar en la programació, que intentem que arribe a tots els barris".

Quant a la difusió del programa de festes, la versió en líniasegueix guanyant terreny. "Les noves tecnologies estan en auge i, juntament amb el repartiment dels llibrets en paper, tenim la versió mòbil elaborada pel Departament de Noves Tecnologies, que ha comptat amb 29.613 visites", assenyala Serralvo. En total s'han registrat 12.372 usuaris, que han accedit a través del web municipal, xarxes socials, cercadors, codi QR i trànsit directe, a més de l'app Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es