Inici -> Àrees -> Policia Local -> Formació

Mediació policial: creant futur

La Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real té l'origen en el desig manifestat per l'Alcaldia de l'Ajuntament de Vila-real i la Universitat Jaume I d'expandir el coneixement en les seues àrees d'influència a través d'activitats d'investigació, formació i promoció, destinades a millorar la convivència ciutadana per mitjà de la cerca de solucions pacífiques per a la gestió de conflictes a través dels Serveis Públics de Policia.

L'Ajuntament de Vila-real ha considerat necessari apostar pel desenvolupament de la ciència policial en l'àmbit de la resolució adequada de conflictes i erigir Vila-real com a referent internacional de la mediació policial en col·laboració amb la Universitat Jaume I.

Aquesta primera activitat de la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real es contextualitza en el suport institucional de l'Ajuntament i de la Policia Local de Vila-real, en particular, per l'alcalde, José Benlloch Fernández; la regidora de Proximitat i Relacions Institucionals, Sabina Escrig Monzó; el regidor de Policia i Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo Guarque; la regidora d'Edcuació, Rosario Royo Navarro, i el cap de la Policia Local, l'intendent general, José Ramón Nieto Roda; per part de la Universitat Jaume I, el rector, Vicent Climent Jordà, i el vicerector d'Economia i PAS, Miguel Ángel Moliner Tena.

Seguint l'iter històric de models de construcció de pau, la proposta de noves formes de gestió i solució de conflictes des d'una perspectiva extrajudicial troba una via excel·lent en l'actuació de la Policia. En aquest sentit, una de les funcions recollides en la legislació vigent en matèria de policia és la de resoldre conflictes privats quan siguen requerits per a això. Aquesta normativa proporciona al seu torn un escenari tan general que la funció policial en matèria de mediació es realitza en un entorn de sensació d'al·legalitat que necessita ser resolt. El que planteja i altres temes del màxim interés en el context de la mediació seran tractats al llarg del simposi.

Lloc:

Escola de Formació Policial de la Policia Local de Vila-real EFOPOL

Organitza:

Cátedra de Mediación Policial Ciudad de Vila-real, Policía Local de Vila-real y Universitat Jaume I de Castellón

Durada dilluns, 20 d'abril de 2015.
Horari: de 08:30 a 19:30

Preu:

Gratuita


Adreça Carrer de Josep Ramon Batalla, 62


Telèfon:

Información: 964 547 010, extensión 45120, de lunes a viernes en horario de 10.00 a 12.00 horas

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es