Inici -> La teua ciutat -> Agenda d'activitats

Plectre a la fresca 2024, Rondalla de Sella i Agrupación Musical Isaac Albéniz

Plectre a la fresca 2024, Rondalla de Sella i Agrupació Musical Isaac Albéniz

El dissabte 13 de juliol, a les 20.30 hores, a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia, tindrà lloc el segon concert de l'edició d'enguany de Plectre a la fresca.

Aquest festival, organitzat per l'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega de Vila-real, refresca les vesprades i nits de l'estiu a la ciutat amb la millor música de plectre. De la mà de reconegudes orquestres de tot l'àmbit estatal, el certamen recupera per als calorosos dies d'estiu el valor d'instruments tradicionals com el llaüt, la bandúrria o la guitarra, de gran arrelament i projecció a Vila-real.

Gaudirem de les actuacions de la Rondalla de Sella (Alacant) i la Agrupación Musical Isaac Albéniz de Torreperogil (Jaén).

Rondalla de Sella:

El seu naixement com a tal es remunta als anys cinquanta quan un reduït nombre d'amics i amants de la música es reuneixen amb Rafael Climent que, gràcies a la seua amistat personal amb alguns músics del Campello i en particular amb Tio Mut, estableixen un flux continu i mutu d'influències i trobades.

Va ser determinant l'aportació de Rafael Climent, que la va dotar de l'actual estructura musical, posteriorment revisada i actualitzada pel director del Conservatori Óscar Esplá d'Alacant, José Vicente Asensi.

Durant aquests últims trenta anys s'han realitzat al voltant de 150 concerts sota les direccions d'Andrés G. Sirvent Segura (de 1993 a 2008), José Ignacio Baeza Blasco (de 2009 a 2015) i Juan Luis Ivorra Ivorra, actual director de la Rondalla.

L'Agrupación Musical Isaac Albéniz de Torreperogil:

És una de les agrupacions més longeves de Torreperogil, ja que va nàixer el 1990, quan un grup d'amics amb l'afició comuna de la música de plectre, van decidir formar una agrupació musical, encarregada de rescatar els boleros i altres balls de la seua zona geogràfica, tots ells originats en el segle XVIII, típics de la cultura i el folklore de la comarca de La Loma. Posteriorment i a conseqüència de l'evolució musical dels seus components, es va organitzar l'actual grup musical, dedicat a difondre la música de plectre.

El repertori d'aquesta associació consta de música molt variada, interpreten un ampli ventall d'obres com ara sarsueles, pasdobles, música renaixentista, barroca i clàssica, així com peces de música contemporània. Ha participat en multitud de trobades i certàmens d'orquestres de pols i pua, per tota la geografia andalusa i nacional.

Organitza: Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega

Col·labora: Regidoria de Cultura i Tradicions

Lloc: Ermita de la Mare de Déu de Gràcia

Durada dissabte, 13 de juliol de 2024.
Horari: 20:30

Preu: Entrada lliure

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es