Inici -> └rees -> Policia Local -> Informaciˇ ˙til per al ciutadÓ

Consells prÓctics que cal tenir en compte davant d'un accident de trÓnsit

Veure's implicat en un accident de circulaciˇ Ús una situaciˇ imprevista que afecta la capacitat de reacciˇ de les persones, la qual cosa fa mÚs difÝcil prendre decisions. Per aix˛ Ús necessari, en la mesura que siga possible, mantenir la calma i prioritzar correctament cada una de les accions que hem d┐emprendre.

No hem d'emprar temps en discussions in˙tils sobre qui Ús el responsable o qui es farÓ cÓrrec dels danys, ja que, en cap cas, reduirÓ o solucionarÓ els efectes de l'accident.

Els consells segŘents pretenen servir d┐ajuda per a una resoluciˇ del sinistre rÓpida i eficaš.

 1. En general
  • Aconseguiu les majors dades possibles en relaciˇ amb:
  • CircumstÓncies de l'accident: lloc, data, hora, senyalitzaciˇ i danys produ´ts
  • Vehicles i persones implicades: nom del conductor, direcciˇ i telŔfon de contacte, marca, model i matrÝcula dels vehicles i companyia asseguradora de cada un d'ells
  • Autoritats que intervinguen
  • En cas de colĚlisiˇ amb un altre o uns altres vehicles, procureu utilitzar la declaraciˇ amistosa d'accident d'autom˛bil, la qual, si Ús possible i sempre que hi haja acord entre els conductors implicats, ha de ser firmada per aquests. Aix˛ facilitarÓ el trÓmit i la resoluciˇ final del sinistre.
 2. Si a mÚs hi ha danys personals
  • Aviseu rÓpidament de la manera mÚs id˛nia a la Policia Local o a les autoritats de trÓnsit competents (el telŔfon per a urgŔncies en l'Ómbit de la Uniˇ Europea Ús el 112). Ells s'ocuparan de mobilitzar els serveis d'urgŔncia sanitÓria mÚs pr˛xims i d┐organitzar el trasllat dels ferits als centres mÚs adequats.
 3. Sinistres amb contrari sense asseguranša
  • Si teniu un sinistre del qual resulta responsable un tercer que no pot acreditar una asseguranša de responsabilitat civil de circulaciˇ de vehicles de motor en vigor, heu de saber que hi ha un organisme p˙blic, el Consorci de Compensaciˇ d'Assegurances, dependent del Ministeri d'Economia, que es farÓ cÓrrec de la indemnitzaciˇ que pertoque fins als lÝmits de l┐asseguranša de responsabilitat civil de subscripciˇ obligat˛ria.
  • NomÚs haureu de cursar la declaraciˇ de sinistre en la vostra companyia, la qual iniciarÓ els trÓmits de reclamaciˇ al contrari sense asseguranša i al mateix Consorci de Compensaciˇ d'Assegurances.
 4. Sinistre ocorregut en l'estranger
  • A mÚs de tenir l┐asseguranša en regla (p˛lissa en vigor i document acreditatiu del pagament de la prima del perÝode en curs), si viatgeu a algun dels pa´sos adherits al sistema basat en la Carta Verda, haureu de portar la Carta Verda corresponent al perÝode en curs, ja que, si no la porteu, us serÓ denegada l'entrada a aquell paÝs o estareu obligats a contractar una asseguranša de frontera.
  • Procureu utilitzar la declaraciˇ amistosa d'accident d'autom˛bil.
  • Comuniqueu l'accident a la vostra companyia a Espanya, que deu tenir representants designats en tots els pa´sos europeus i del nord d'└frica, els quals defendran els vostres interessos i vetllaran per una resoluciˇ del sinistre rÓpida i eficaš.

PÓgines web d'interÚs:

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es