Inici -> Àrees -> Medi ambient -> Sensibilització ambiental

Green commerce

Green commerce

tornar Imprimir

 Objectius:

El projecte Green Commerce és un projecte europeu LIFE+ centrat en el xicotet comerç com a punt de partida a la implementació de bones pràctiques ambientals.

Els principals objectius del projecte Green Commerce són:

  • Implicar el xicotet comerç en la lluita contra el canvi climàtic
  • Promoure la responsabilitat mediambiental en el sector comercial
  • Reduir el consum energètic i la producció de residus mitjançant tècniques senzilles
  • Estimular la innovació en temes mediambientals en el comerç difonent casos d'èxit
  • Sensibilitzar els consumidors sobre el desenvolupament d'hàbits de compra mediambientalment respectuosos

Activitats:

  • Atorgament de segells Green Commerce als comerços que han aconseguit complir els criteris mediambientals establerts

El projecte Green Commerce va ser encetat el novembre de 2012. Tots aquells comerços que van mostrar interés a participar-hi, van ser visitats per responsables del projecte. Finalment, han estat 62 els comerços participants, dels quals 28 han aconseguit complir els criteris mediambientals del Green Commerce.

Aquests 28 comerços han aconseguit el segell Green Commerce, i aquesta diferenciació és un factor important en la decisió de compra per als consumidors compromesos.
El distintiu Green Commerce que atorga el projecte és, per tant, un reconeixement al treball constant dels comerços que són més eficients i respectuosos, és a dir, un reconeixement a la responsabilitat ambiental en el sector comercial.

Llista dels comerços de Vila-real amb el distintiu Green Commerce

  • Guia Green Commerce

Mitjans:

Per a obtenir la distinció de Green Commerce el comerç ha de complir uns criteris mediambientals. Aquests criteris responen als principals àmbits en què es concentren els problemes mediambientals del xicotet comerç i, per tant, en els quals incidirà el projecte: energia, reciclatge de residus, bosses de plàstic i empaquetat, aigua, ecoetiquetatge i consum responsable, transport i equipament comercial.

http://www.lifeplusgreencommerce.eu/

Aquesta pàgina, a més de contenir tota la informació sobre el projecte, dóna accés a l'eina d'autodiagnòstic que permet als comerços interessats conéixer, en línia i gratuïtament, el grau de compliment dels requisits fixats per a l'obtenció del reconeixement Green Commerce, i poder gestionar la implantació de mesures correctores en els comerços dels municipis adherits al projecte. Posteriorment, es realitzaria la visita presencial als establiments per a comprovar el grau de compliment de la metodologia Green Commerce.
També podeu descarregar la guia Green Commerce, visualitzar els vídeos promocionals, els díptics informatius... i tots els documents relatius al projecte.

Temporalització:

El projecte continua obert per a tot aquell comerç que vulga adherir-s'hi i aplicar la metodologia Green Commerce per a aconseguir el distintiu.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es