Inici -> Àrees -> Medi ambient -> Sensibilització ambiental

Dia de l'arbre

Dia de l'arbre

tornar Imprimir

OBJECTIUS:

Durant la setmana ecològica es realitzen una sèrie d'activitats organitzades per la Regidoria de Sostenibiltat amb motiu del Dia de l'arbre. D'aquesta manera l'Ajuntament recolza la important labor que des dels centres docents s'està realitzant en el marc de l'educació ambiental i la participació social.
Per tant, l'objectiu principal de la setmana ecològica es fomentar entre els més menuts la consciència ambiental i el respecte per l'entorn natural.

De manera més específica els objectius que es volen assolir són:

  • Sensibilitzar, conscienciar i educar als alumnes de la importància que tenen els ecosistemes forestals per al medi ambient i de les amenaces que sofreixen els mateixos.
  • Plantar arbres i arbustos, col·laborant en la regeneració dels nostres espais verd.
  • Donar a conèixer als alumnes del nostre municipi les diferents espècies d'arbres i arbustos que poden trobar més fàcilment en el seu municipi.
  • Ensenyar als joves de Vila-real la tècnica correcta per a plantar o trasplantar un arbre.
  • Fomentar l'aspecte social, de convivència i crear un ambient festiu per fer partícips a tots, gaudint d'una agradable jornada de convivència a l'aire lliure i en contacte amb la naturalesa.

ACTIVITATS:

Prop de 500 escolars, alumnes de 5º de primària dels col·legis públics i concertats del municipi de Vila-real, participen en aquesta setmana ecològica en les activitats organitzades per la Regidoria de Medi Ambient amb motiu del Dia de l'Arbre.
Ells són els encarregats de preservar les riqueses naturals que disposem a Vila-real plantant diferents exemplars d'arbres en jardins de la ciutat com la Maiorasga, la plaça de Sant Ferran o José Soriano.

MITJANS:

Cada any es seleccionen les espècies mes adequades a cada ubicació del jardí, així com prop de 800 plántules són distribuïdes entre els alumnes dels centres docents participants.

TEMPORALITZACIÓ:

A nivell autonòmic el dia de l'arbre es celebra el 31 de gener de cada any.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es