Inici -> Àrees -> Medi ambient -> Sensibilització ambiental

Llars verdes

Llars verdes

tornar Imprimir

OBJECTIUS:

El projecte "Llars Verdes" s'inscriu dins del programa educatiu "Hogares Verdes" del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí portat a terme pel CENEAM. L'objectiu principal d'aquest projecte es fomentar i promoure uns hàbits més responsables entre les famílies.
"Llars Verdes" és un programa educatiu dirigit a famílies de Vila-real preocupades per l'impacte ambiental i social de les seves decisions i hàbits quotidians. Amb aquesta iniciativa es desitja acompanyar-les en el procés de canvi cap a una gestió més responsable de la seva llar:

  • Promovent l'autocontrol del consum domèstic d'aigua i energia.
  • Introduint mesures i comportaments estalviadors.
  • Ajudant a fer una compra més ètica i més ecològica.

ACTIVITATS:

El programa es divideix en tres fases i compren tallers pràctics sobre qüestions bàsiques i pràctiques per a l'estalvi d'aigua i energia en les llars. Es mantindrà una atenció personalitzada amb els participants per a resoldre els possibles dubtes.

  • En una primera fase, els participants fan front al repte de estalviar en les seues llars una quantitat significativa d'aigua i energia.
  • Per als participants que volen continuar en el programa, en una segona fase, es proposa una forma mes respectuosa de consum en les seues llars.
  • Per a finalitzar, en una tercera fase, es realitzen tallers i activitats practiques amb les que profunditzar i seguir treballant en els temes proposats durant les dues fases anteriors.

MITJANS:

S'obri el projecte amb una reunió inicial amb les famílies participants on es detallarà el programa i el calendari així com els objectius que s'haurien d'aconseguir.
El primer pas per a portar a terme aquest projecte és realitzar una auditoria ambiental en cadascun dels llars que participen.
Al llarg de tot el procés s'assessorarà i es prestarà suport tècnic a les famílies perquè puguen assolir els objectius marcats, introduint mesures i comportaments estalviadors i d'eficiència.
Per finalitzar es realitza un altra auditoria a fi d'avaluar el procés i veure si realment s'han produït les reduccions en els consums.

TEMPORALITZACIÓ:

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es