Inici -> Vehicles elèctrics

Vehicles elèctrics

OBJECTIUS:

L'objectiu es impulsar l'ús de mitjans de transport sostenibles entre els ciutadans, per aquest motiu l'Ajuntament de Vila-real aposta per les energies netes amb la incorporació al departament de serveis públics de vehicles 100% elèctrics. Concretament tres cotxes i dues furgonetes, a més de set punts de recàrrega.
Amb aquesta iniciativa es contribueix a evitar l'emissió de cinc tones de diòxid de carboni a l'atmosfera per any i un estalvi del 90% en el consum de les noves unitats. La reducció de les emissions a l'atmosfera permet minimitzar la contaminació ambiental, a més de reduir la contaminació acústica ja que no produeixen soroll. A aquestos beneficis ambientals hi ha que sumar-li els econòmics, donat que els vehicles adjudicats tenen una autonomia de uns 150 km aproximadament, amb un cost d'1,5 euros per cada recàrrega, ideals per al us que se'ls dona als serveis públics municipals.

ACTIVITATS:

Per a fomentar les energies netes a la ciutat, l'Ajuntament de Vila-real en Ple de 10 de novembre de 2014, ha aprovat una modificació de l'Ordenança fiscal reguladora del impost sobre vehicles de tracció mecànica, la qual suposarà la bonificació del 75% de la quota del impost per als vehicles que funcionen completament amb electricitat i del 50% en el cas dels cotxes híbrids (motor elèctric i combustió interna amb gasolina, diesel o gas).
Actualment l'ajuntament també disposa vehicle híbrid que combina motor de gasolina i bateria elèctrica en la policia local i als serveis públics municipals de tres cotxes i les dues furgonetes 100% elèctriques .

MITJANS:

 • Els vehicles híbrids són automòbils que poden funcionar amb motors elèctrics i de combustió interna, i disposen d'un sistema elèctric per determinar quin motor utilitzar, i quan fer-ho. Amb el funcionament del motor de combustió es suficient per recarregar les bateries elèctriques, de manera que no es necessària una font externa de carrega.
  La Policia Local disposa de un híbrid gasolina-elèctric, modelo Honda Insight, amb unes emissions de CO2 de tan sols 101 g/km i un consum mitjà que no supera els 4,5 litres.
 • Els vehicles 100% elèctrics utilitzen exclusivament bateries carregades per una font externa.
  Actualment la flota dels serveis públics municipals conta amb 26? vehicles de motor convencionals als que se li sumen ara els 3 cotxes i les dues furgonetes 100% elèctriques. Aquest cotxes es troben a disposició de l'ajuntament en modalitat d'arrendament per l'empresa a la qual se li ha adjudicat el projecte.
  Característiques dels vehicles suministrats 100% elèctrics: imatges
  2 Nissan Leaf Modelo Visia: amb una autonomia de 199 km
  1 Renault Zoe Versión Life: autonomia de 210 km
  2 Renault Kangoo Ze: autonomia de 170 km
 • Instal·lació de distints punts de recàrrega:
  3 punts de recàrrega normal (8h de temps de recàrrega) en dependències municipals.
  2 punt de recàrrega semiràpid (4h de temps de recàrrega) en punts cèntrics de la via pública.

TEMPORALITZACIÓ:

Es pretén anar renovant progressivament tota la flota de vehicles dels serveis públics municipals per vehicles elèctrics. Es tracta de una projecció de futur enfocada a disminuir notablement les emissions de CO2 a l'atmosfera i contribuir a un estalvi econòmic important per al municipi.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es