Inici -> Àrees -> Proximitat -> U més de la família

U més de la família

Campanya U més de la família

La teua mascota és part de la teua família i, com a tal, té drets i obligacions que has de complir. En els últims anys, l'Ajuntament de Vila-real, a través dels departaments de Proximitat i de Sanitat, ha vingut implementant mesures per a millorar la qualitat de vida de les mascotes i les relacions de convivència a la ciutat. Si t'agraden els animals i eres amo d'una mascota, en aquest apartat et detallem les principals qüestions que has de tenir en compte per a garantir el seu benestar i el de la resta dels teus veïns.

  • Xarxa d'espais canins. Si eres amo d'un gos, tens a la teua disposició una xarxa de parcs canins amb quatre espais específics on la teua mascota podrà jugar i córrer sense riscos ni molèsties. Els parcs canins estan situats a l'avinguda de Portugal, enfront de l'IES Broch i Llop; al jardí del Pilar; a l'avinguda de Francesc Tàrrega (entrada nord-est de la ciutat); i al carrer Sant Catalina, al costat de la Casa de Barri de la Sénia.
  • Registre. Recorda que has d'inscriure la teua mascota en el Registre Municipal d'animals de companyia i en el Registre Municipal d'animals potencialment perillosos, en el cas d'aquest tipus d'animals.
  • Altres tràmits. Les mascotes han de comptar amb la corresponent targeta sanitària canina i complir amb els períodes de vacunació establerts, a més d'obtenir la xapa d'identificació numerada i constar en el Registre Informàtic Valencià d'Identificació Animal (RIVIA). 
  • Comportament al carrer. La teua mascota ha d'anar sempre acompanyada a la via pública, subjecta i amb collaret identificatiu. No està permesa l'entrada a jardins i zones de joc, excepte als espais específics per a gossos. Recorda que és la teua obligació evitar que el teu gos embrute la via pública i que no complir-la comporta importants sancions. Respecte d'això, consulteu l'Ordenança municipal de convivència ciutadana
  • Benestar de l'animal. Has d'assegurar-te que la teua mascota o gos de vigilància es troba en les millors condicions sanitàries, d'allotjament i alimentació. Maltractar i abandonar als animals està completament prohibit.

Descarrega't el díptic de la campanya U més de la família, amb tota la informació que necessites si eres amo d'una mascot.

Si el que t'agrada són els gats, has de saber que l'Ajuntament de Vila-real col·labora amb l'associació Gats de Barri per a vetlar per la protecció d'aquests animals. Entre les iniciatives que impulsa l'entitat es troben la instal·lació de refugis, la promoció de les adopcions i la tinença responsable dels felins, a més del projecte CES (captura-esterilització-solta), en el qual participa el consistori. Aquest projecte consisteix en el marcatge dels gats d'una colònia -supervisada i protegida pels cuidadors en tot moment- i la seua esterilització per a controlar el creixement de la població. La mesura estabilitza el nombre d'animals i es redueixen les molèsties per als veïns, al mateix temps que se segueix proporcionant un control natural dels rosegadors en diverses àrees urbanes.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Tríptic U més de la família
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es