Inici -> Àrees -> Policia Local -> Educació viària -> 30 anys educació viària

30 anys educació viària

A l'Ajuntament de Vila-real celebrem 30 anys d'educació viària i ho fem amb una programació que inclou campanyes i activitats adreçades a tots els públics, al llarg de l'exercici 2016-2017, en el qual "continuarem oferint formació per a garantir la seguretat dels veïns".

En aquestes tres dècades hem intentat que 80.000 alumnes, de diferents edats, hagen aprés, de la mà de més de 50 agents, a garantir la seua seguretat i a ser adults responsables, ja que molts d'ells són pares en l'actualitat i els seus fills són els que els repeteixen i recorden moltes de les qüestions apreses durant les sessions d'educació viària.

Els cursos que farem enguany arribaran a 2.823 alumnes dels col·legis i instituts de la ciutat, ja que s'ofereixen en educació infantil, perquè aprenguen conceptes bàsics relatius al vianant i viatger; en educació primària (2n i 5é), amb els quals es tracta la importància de les normes i senyals de circulació i qüestions relatives a la circulació amb bicicleta, realitzant pràctiques en el parc infantil de trànsit, en el cas dels més majors; i en educació secundària (2n i 3r), on s'expliquen qüestions concernents a la circulació amb vehicles de motor, als accidents, al consum d'alcohol i altres substàncies i també sobre la Llei de seguretat viària i el Codi Penal, a més de realitzar pràctiques amb vehicles de motor.

També es forma als alumnes del col·legi d'educació especial La Panderola, amb els quals s'intenta aconseguir el major grau d'autonomia possible en aspectes relacionats amb la circulació per les vies públiques.

Amb motiu del 30é aniversari, hem programat noves activitats que fan extensiva l'educació viària a altres espectres de la societat, com els adults, i oferirem cursos i xarrades per als pares sobre el carnet per punts, el cinturó de seguretat i les condicions dels xiquets dins dels vehicles.

A més de continuar col·laborant amb associacions i entitats, volem oferir-los xarrades i fer-los partícips de les campanyes que realitzem, hem elaborat díptics especialment pensats per als progenitors i hem editat contes infantils sobre seguretat viària, un d'ells d'un xiquet vila-realenc que ha obtingut un premi nacional.

A principis de 2017 està prevista la realització d'unes Jornades d'Educació Viària, a més de comptar amb material especialment elaborat per a l'aniversari com clauers, bolígrafs, motxilles i bandoleres per als xiquets i imants per a la nevera amb el telèfon de la Policia Local perquè els adults recorden que estem al seu servei.

El nostre objectiu continua sent mentalitzar tots els ciutadans de la importància que té circular correctament, perquè un accident pot ser inevitable, però a vegades els resultats sí que es poden evitar o minimitzar i això és el que volem.


José Luis de Llago

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es