Inici -> Àrees -> Educació -> Vila-real per la pau

Vila-real per la pau

Des de 1964, per a commemorar la mort de Gandhi, se celebra el 30 de gener el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, reconegut per la UNESCO el 1993. En aquesta data es recorda la necessitat de l'educació per a la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Viure en un món de pau no vol dir que no hi haja conflictes, consisteix en el fet que les persones que hi convivim sapiem resoldre'ls mitjançant el diàleg.

Parlar de PAU, en majúscules, és parlar d'igualtat d'oportunitats, de respecte dels drets i llibertats, de solidaritat i cooperació entre totes les persones per a crear una ciutat de benestar compartit, on no hi haja una persona que quede exclosa, que la justícia social siga l'objectiu principal.

Si la humanitat és el progrés, Gandhi és ineludible. Ell va viure, va pensar, va actuar i es va inspirar en la visió de l'evolució de la humanitat cap a un món de pau i harmonia.» Dr. Martin Luther King, Jr.

Per a viure en pau, hem de ser persones en pau, viure en sintonia amb nosaltres mateixos i amb l'entorn més pròxim, ser realistes i ser capaços de denunciar les injustícies que es produïsquen en el nostre entorn més pròxim.

«La primera condició per a la pau és la voluntat d'aconseguir-la.» Joan Lluís Vives (1493-1540), humanista valencià
«Els homes construïm massa murs i no suficients ponts.»
Isaac Newton (1642-1727), matemàtic i físic britànic
«No hi ha camí per a la pau, la pau és el camí.» Mahatma Gandhi (1869-1948), polític i pensador indi
«No n'hi ha prou amb parlar de pau. U ha de creure-hi i treballar per a aconseguir-la.» Eleanor Roosevelt (1884-1962), defensora dels drets socials, diplomàtica
«O vivim tots junts com a germans, o perirem tots junts com a idiotes.» Martin Luther King
«La guerra torna estúpid el vencedor i rancorós el vençut.» Friedrich Nietzsche

Aconseguir aquest clima de bona convivència no s'aconseguirà si no està tota la societat implicada, per això sabent que tots els centres educatius de la nostra ciutat estan treballant per a conscienciar tot l'alumnat, tant en primària com en secundària en la pau, com a eina per a construir la nostra societat, els hem invitat que ens facen arribar les diferents activitats que han realitzat en els seus centres, per a compartir-les amb tota la ciutadania.

Les regidories d'Educació, Noves Tecnologies i Família agraïm la seua implicació.

Vila-real, 7 de febrer de 2018

Curs 2017-18 - Tot el centre - Dia de la Pau


Galeria multimèdia

Imatges

Galeria Vila-real per la pau Galeria Vila-real per la pau_1 Galeria Vila-real per la pau_10

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es