Inici -> Àrees -> Benestar animal -> Colònies felines

Colònies felines

Colònies felines

Imagen colonias felinas

Els gats comunitaris s'associen en colònies localitzades formades per la reunió de diverses femelles que crien i per un baix nombre de mascles amb caràcter reproductor. S'assenten en territoris sobre la base de l'existència de recursos essencials i refugis per a les inclemències meteorològiques i agressions externes. Els gats de colònies, són gats sense experiències prèvies de contacte amb humans, per la qual cosa, davant la presència d'aquests, s'amaguen. Són animals ben adaptats a les característiques territorials dels nuclis urbans. 

La gestió ètica de les colònies felines consisteix en la captura i control sanitari de gats comunitaris, l'esterilització, marcatge i retorn a la seua colònia d'origen, mitjançant el mètode C.E.R., mètode de captura, esterilització i retorn. 

Els programes CER són la base i la millor eina per a controlar la població de les colònies urbanes felines i per a mantenir-ne la salut. Són el mètode recomanat per l'Organització Mundial de la Salut. 

Les colònies felines estan gestionades per col·laboradors voluntaris. Qualsevol ciutadà o ciutadana que vulga formar part del voluntariat del projecte CER ha de sol·licitar-ho mitjançant la formalització de la sol·licitud corresponent.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Infografía colonias felinas
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es