Inici -> Vila-real -> Entorn empresarial

Entorn empresarial

El teixit industrial, comercial i associatiu de Vila-real, unit a una sòlida xarxa d'infraestructures i serveis, converteixen la ciutat en un entorn òptim per a l'establiment de nous negocis.

Comerç

L'entorn comercial de Vila-real està format majoritàriament per xicotets negocis tradicionals i familiars, majoritàriament d'alimentació, roba i calçat i equipament de la llar, que ocupen una superfície de més de 120.000 metres quadrats, juntament amb uns altres 26.000 metres quadrats de grans superfícies i hipermercats. La zona centre de la ciutat i les principals avingudes que la creuen de nord a sud (Pius XII, Francesc Tàrrega, Calvari) concentren bona part dels establiments comercials del municipi.

La Cambra de Comerç de Castelló, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real, disposa a la ciutat de dos vivers d'empreses per a l'acompanyament de noves iniciatives empresarials en els seus principis i formació per a la creació o desenvolupament de negocis.

Indústria

Amb cinc milions de metres quadrats de sòl industrial i una desena de zones industrials consolidades, Vila-real és un dels centres de producció de paviments i revestiments ceràmics més importants d'Espanya i forma part de l'anomenat triangle del taulellet, que concentra al voltant del 90% de la fabricació de taulells de l'Estat, així com indústria auxiliar i associada.

Aquesta circumstància, unida a projectes de nous desenvolupaments industrials i terciaris i polítiques fiscals d'estímul, configuren un escenari propici per a la instal·lació de noves indústries a la ciutat, que poden beneficiar-se de les sinergies, xarxes econòmiques i infraestructures de comunicació desenvolupades en les últimes dècades al compàs del creixement de la indústria local.

Entorn d'innovació

Des de novembre de 2011, Vila-real és reconeguda com a Ciutat de la Ciència i la Innovació i forma part de la xarxa Innpulso de ciutats innovadores patrocinada pel Ministeri d'Economia i Competitivitat. Aquest distintiu no sols acredita l'aposta innovadora de l'estructura econòmica local, sinó que col·loca també la ciutat de Vila-real en situació privilegiada per a la captació de recursos i el desenvolupament de projectes amb participació estatal vinculats a la innovació i el coneixement.

La Fundació Globalis, del patronat de la qual forma part l'Ajuntament de Vila-real, i la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, configuren l'estructura de suport a la innovació com a eix substancial del futur desenvolupament econòmic.

Agricultura

L'activitat agrícola forma part de la història econòmica i social de la ciutat des dels seus inicis. Encara que el declivi del sector, particularment lligat al cultiu de taronges, és innegable, l'agricultura és encara avui, amb 3.149 hectàrees i 1.678 explotacions (Cens Agrari 2009, INE), una part substancial de l'estructura econòmica i de l'entorn empresarial de Vila-real.

Articulat tradicionalment entorn de cooperatives de terres, el sector agrari local ha desenvolupat una important activitat manufacturera i comercialitzadora de taronges, tant per al mercat nacional com internacional. En els últims anys, la tradició agrícola local ha esperonat també l'aparició d'iniciatives empresarials derivades, com pot ser la producció de licors, la gastronomia i fins i tot el turisme.

Infraestructures de comunicació

  • Carreteres: AP-7, N-340, CV-185, CV-20, CV-18, CV-10
  • Ferrocarril: Estació Adif (passatgers i mercaderies)
  • Aeroport operatiu més pròxim: Aeroport de València (68 km)
  • Port més pròxim: PortCastelló (15 km)

Enllaç a: Associacions empresarials i entitats de suport al negoci

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es