Inici -> Vila-real -> Mobilitat

Mobilitat

Mobilitat

tornar Imprimir

Seguretat viària

Millora de la seguretat viària als carrers de Corts Valencianes, Manuel Sanchis Guarner, Alfons el Magnànim i Enric Valor i Vives.

Ajudes per a l'adquisició de vehicles d'energies alternatives

Consulteu el DOGV.

PROGRAMA PILOT D'AUTOBÚS URBÀ

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible llança, a partir de dilluns 5 de novembre de 2018, el programa pilot de transport públic local, amb dues línies d'autobús urbà gratuït que connectaran diferents punts de la ciutat. Les dues rutes, amb noves parades identificades, comptaran amb cinc variants que comunicaran àrees més externes -com la zona del Madrigal i el Termet- amb punts més cèntrics. El servei s'estén a caps de setmana i festius.

Consulteu el pdf al peu.

Pots visualitzar la ubicació en temps real dels autobusos, accedint a bus.vila-real.es o, simplement, llegint aquest codi QR.

QR Bus urbà Vila-real

AUTOBÚS A L'UJI

L'Ajuntament de Vila-real ofereix un servei d'autobús gratuït per a connectar de manera àgil, còmoda i segura la ciutat amb el campus de Riu Sec castellonenc. El servei de bus a l'UJI va començar de manera experimental en el curs 2017-2018.

Aquest servei naix de la col·laboració del consistori amb la Seu de la Plana de l'UJI, enfront de la qual se situa una parada (BUC). D'aquesta manera, les seus de Vila-real i Castelló de la Jaume I queden enllaçades amb un servei gratuït de connexió ràpida en una aposta per la mobilitat sostenible.

El servei de llançadora a la Universitat Jaume I és gratuït presentant el carnet d'estudiant de l'UJI en pujar a l'autobús i funciona durant el curs lectiu, amb les parades i horaris següents:

  • Eixida de Vila-real a les 7.30 h i a les 13.30 h, parades per ordre: av. Riu Ebre; av. Francesc Tàrrega, 33; av. Pius XII, 30 i estació de trens RENFE.
  • Eixida de l'Àgora de l'UJI a les 14.00-14.15 h i a les 21.00 h, amb el mateix recorregut que a l'anada.

NOTA: L'últim dia de servei del primer semestre del curs 2020-2021 será dilluns 18 de gener, últim dia de l'activitat docent presencial. L'autobús a l'UJI s'iniciarà novament, coincidint amb l'inici de l'activitat docent presencial del segon semestre, el dijous 4 de febrer.

PLA DE MOBILITAT

Vila-real està immersa en un nou model de ciutat. L'impuls del Pla de mobilitat urbana sostenible de Vila-real permetrà definir, sobre la base d'un diagnòstic exhaustiu, les actuacions necessàries a implementar a la ciutat per a aconseguir una mobilitat sostenible i amb això millorar la qualitat de vida de la ciutadania. El pla s'inicia amb l'objectiu de caminar cap a una ciutat més accessible, amable i segura. Una ciutat on el vianant siga el protagonista i puga gaudir de l'espai públic. Amb aquesta finalitat, serà fonamental prioritzar els itineraris per als vianants, la xarxa de carril bici, un servei de transport públic més competitiu i noves zones d'aparcament, entre altres qüestions.

Resolució de sotmetiment a informació pública.

Informació pública del document de versió informativa del Pla Municipal de Mobilitat Urbana Sostenible de Vila-real (part 1).

Informació pública del document de versió informativa del Pla Municipal de Mobilitat Urbana Sostenible de Vila-real (part 2).

Informació pública del document de versió informativa del Pla Municipal de Mobilitat Urbana Sostenible de Vila-real (part 3).

TALLER 2.- CONSEJO DE PARTICIPACIÓN CIUDADANA Y OTROS AGENTES IMPLICADOS (30/08/18).

Amb tren

L'estació de Vila-real forma part de la línia de Rodalia C-6 València Nord-Castelló de la Plana. Des d'allí, pots moure't amb l'autobús urbà o amb Bicivila't.

Tel.: 902432343

http://www.adif.es
http://www.renfe.com

Amb taxi

La parada de taxis està ubicada a l'avinguda de la Murà, 3.

Companyies que ofereixen servei de taxi:

AUTOTAXI VILLARREAL
C/ Sant Vicent de Paül, 5
964520636

EUROTAXI VILA-REAL
Pl. Major, 25
eurotaxicastellon@gmail.com
647812101

AUTO - TAXI VILLARREAL
Av. Francesc Tàrrega, 39
jmpr1945@gmail.com
639925039

RADIO TAXI VILA-REAL, COOP. V
C/ Pietat, 151
964525299

TAXI PARA 8
C/ Joan Baptista Llorens, 20
taxipa8@gmail.com
646403000

Amb bicicleta

Vila-real disposa d'una xarxa de ciclocarrers i zones 30 i ha adaptat la seua ordenança de trànsit per a incloure específicament la circulació amb bicicleta pels seus carrers. Pots consultar tota la informació sobre la xarxa de ciclocarrers i la normativa de circulació en la secció de mobilitat urbana sostenible del web de Medi Ambient.

A més, per a desplaçar-te amb bicicleta per la ciutat, Vila-real compta amb un sistema de préstec gratuït de bicicletes, Bicivila't.

Amb cotxe

El pàrquing públic subterrani de la plaça Major disposa de 258 places en rotació. L'acord signat per l'Ajuntament amb l'empresa ofereix la primera mitja hora gratuïta al matí i una tarifa reduïda de 2 euros de 17.00 a 8.00 hores i de 8.00 a 15.00 hores en els dies de mercat (dimecres, divendres i dissabte).

A l'entrada sud de la ciutat, al carrer de Matilde Salvador, hi ha un altre aparcament públic en superfície.

A peu

Consulta el mapa i la guia de carrers de Vila-real ací.

Galeria multimèdia

Documents

Imatges

Autobús a la Jaume I
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es