Inici

Vilabeca incorpora els 25 becaris de la quarta edició del programa municipal de beques de Vila-real

tornar Imprimir

dimarts, 1 de setembre de 2015

Sala de premsa, Economia, Ajuntament, Innovació

Recepció de Vilabeca 2015_3

Vilabeca incorpora els 25 becaris de la quarta edició del programa municipal de beques de Vila-real

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha rebut hui a la sala de plens de l'Ajuntament els 25 becaris del programa Vilabeca que, a partir de hui, s'incorporen als diferents departaments del consistori. Els beneficiaris del programa municipal de beques desenvoluparan els seus projectes professionals durant els pròxims sis mesos, un període en el qual la campanya afavoreix també la formació i l'intercanvi d'idees entre els becaris, emprenedors i societat civil a través de les sessions de coworking que es desenvolupen els divendres a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC). 

"Vilabeca va nàixer fa quatre anys com un programa pioner inclòs en l'estratègia de Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, per a afavorir la formació dels nostres joves, facilitar una primera experiència laboral i aprofitar el talent local en benefici del progrés de la ciutat", assenyala Benlloch. "Des d'aquella primera edició", afegeix, "hem avaluat, modificat i millorat el programa a cada nova convocatòria, tot escoltant els suggeriments dels principals implicats, que són els beneficiaris de les beques, i consolidant un model que és únic a la Comunitat, amb beques de sis mesos i 500 euros de retribució mensual, que afavoreixen la vocació emprenedora i el desenvolupament de projectes professionals més enllà de l'àmbit de l'Administració". 

En concret, en aquesta quarta edició de Vilabeca s'ha becat un total de 25 joves vila-realencs. D'ells, 17 formen part del subprograma Vilabeca Experiència, orientat a titulats universitaris que volen adquirir una primera experiència laboral. En el segon subprograma, Vilabeca Emprén, s'han incorporat vuit becaris amb projectes específics de millora de la ciutat en diferents àmbits i amb vocació de negoci. En aquesta edició, els projectes de Vilabeca Emprén inclouen àmbits com la recuperació de la història, la integració de persones amb capacitats diferents, la violència de gènere o l'oci familiar. 

"En les anteriors edicions, el pas per l'Ajuntament que suposa Vilabeca s'ha demostrat un bon escenari per a entrar en contacte amb altres idees de negoci i empreses de la ciutat i per a detectar també les necessitats i problemàtiques de Vila-real de les quals poden sorgir noves empreses", assenyala Benlloch. Les dades de les primeres convocatòries del programa, pel qual han passat ja 110 beneficiaris, avalen aquesta percepció. Així, el 2013, l'última edició amb dades tancades, el 57% dels participants van aconseguir algun tipus d'eixida laboral després del seu pas pel consistori i, d'ells, un 68% ho va fer a través de la constitució de la seua pròpia empresa. Amb aquestes precedents, l'alcalde ha volgut animar els participants a "aprofitar aquesta experiència per a impulsar els vostres propis projectes professionals i de futur".

Galeria multimèdia

Imatges

Recepció de Vilabeca 2015_2 Recepció de Vilabeca 2015_1 Recepció de Vilabeca 2015
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es