Inici

El Ple avala sotmetre a informació pública la versió preliminar i l'estudi ambiental de la modificació del PGOU per a mitigar l'impacte de l'urbanisme del PP

tornar Imprimir

dimarts, 28 de gener de 2020

Sala de premsa, Ajuntament, Règim interior, Urbanisme

Ple ordinari del 28 de gener de 2020

El Ple avala sotmetre a informació pública la versió preliminar i l'estudi ambiental de la modificació del PGOU per a mitigar l'impacte de l'urbanisme del PP

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha avalat, amb els vots a favor de PSPV, Unides Podem i Ciutadans i l'abstenció del PP i Compromís, sotmetre a informació pública la versió preliminar i l'estudi ambiental i territorial estratègic (EATE) de la modificació del PGOU relativa al règim jurídic de gestió del sòl urbà; "un pas important" en la gestió que l'actual equip de govern està duent a terme per a donar solució a la "hipoteca heretada dels governs del PP" i el risc econòmic per les reserves d'aprofitament de prop de 700.000 metres quadrats de sostre a les quals ha de fer front l'Ajuntament de Vila-real.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha recordat que aquesta "hipoteca" ha costat ja 28,4 milions d'euros "pagats per aquest equip de govern", als quals se sumen "prop de 50 milions judicialitzats" i un risc futur de "més de 200 milions d'euros". Obiol ha explicat que la modificació del PGOU impulsada per l'actual govern "és l'instrument més eficaç i àgil per a donar solució a aquesta situació". La tramitació va arrancar a la fi de 2015 quan es va remetre la proposta a la Conselleria, que dos anys després va emetre un document d'abast amb les condicions ambientals que havia de complir la modificació urbanística. Ara, després d'incorporar aquestes consideracions, se sotmetrà a informació pública durant 45 dies la versió preliminar i l'estudi ambiental i territorial estratègic (EATE) de la modificació del PGOU, complint així el principal tràmit ambiental per a poder continuar avançant en aquest canvi de la normativa urbanística.

En aquest sentit, l'alcalde, José Benlloch, ha explicat que la solució als empastres urbanístics del PP consisteix a "reclassificar sòl urbà que ara té altres usos, com zones d'antigues naus de tallers o zones terciàries, per a permetre la construcció d'habitatges i d'aquesta manera poder assignar en aquestes zones les reserves d'aprofitament que en el seu moment el PP va assignar a propietaris a pesar que sabia que no cabien en el Pla general". D'aquesta manera, "es podran assignar aquests metres quadrats de sostre als propietaris i que aquests no puguen reclamar el pagament en diners".

Per unanimitat de tots els grups polítics presents (PSPV, PP, Compromís, Ciutadans i Unides Podem) s'ha acordat l'exposició pública d'una altra modificació urbanística, en aquest cas un canvi de diversos articles de les normes del PGOU per a facilitar les condicions d'edificació en la zona de la partida Madrigal destinada a la construcció d'habitatges unifamiliars aïllats. 

En la sessió també s'ha aprovat una declaració institucional de tots els grups municipals per a sol·licitar al Govern central "un estudi de mesures correctores per a reduir l'impacte ambiental en les zones limítrofes i sensibles en el pas de l'AP-7 liberalitzada, i l'execució, al més prompte possible, de les actuacions que es deriven d'aquest estudi". La declaració també demana "la connexió de la CV-20 amb l'AP-7 al terme de Vila-real". 

D'altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat la sol·licitud a la Generalitat Valenciana de declaració de la Setmana Santa local com a festa d'interés turístic autonòmic. També per unanimitat s'ha aprovat la proposta dels Premis 20 de Febrer de 2020, que enguany guardonaran a Manuel Cerisuelo el Sirero, la revista Poble, Manuel Arrufat, Paulino Perona, María Cecilia Llorens i María Dolores Jordà. L'acte de lliurament es realitzarà el dia 23 de febrer, amb motiu de les Festes Fundacionals de la ciutat. Els grups municipals presents al Ple també han donat el vistiplau unànime al nomenament de la cort d'honor de les festes d'enguany. María Carmona Altava ostentarà el càrrec de reina al costat de sis dames: Alejandra Chulvi González, Andrea Girona Nieto, Ester García Segura, Rocío Castrillo del Sol, Sofia Padullés Beltrán i Tamara Munuera Moreno.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es