Inici

Vila-real impulsa una campanya informativa per a combatre el mosquit tigre i demana més implicació de la Diputació

dimarts, 27 de juny de 2017

Silvia Gómez presenta la campanya informativa del mosquit tigre

L'Ajuntament de Vila-real acaba d'impulsar una nova campanya informativa amb l'objectiu d'ajudar i demanar la col·laboració dels veïns en la lluita contra el mosquit tigre. La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, ha assegurat que "tot i que enguany la incidència està sent menor, no podem baixar la guàrdia" i assenyala que "estem trobant a faltar la col·laboració de la Diputació".

L'estiu passat, explica, "es va notar la coordinació i implicació de l'ens provincial, que a més ajudava amb xarrades per part d'especialistes en control de plagues, cosa que enguany ja no ha tornat a oferir als municipis". No obstant això, Gómez indica que "la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Generalitat sí que estan ajudant en aquest sentit". Una col·laboració que se suma a les intervencions ja realitzades per l'Ajuntament, iniciades el mes de febrer.

"Hem tingut un hivern plujós i per això hem hagut d'actuar prompte per a prevenir al màxim els efectes en la proliferació de mosquits", detalla la regidora, que recorda que, igual que l'any passat, "es porta un estricte control i vigilància fins i tot en les parcel·les privades, on hem agilitat el procediment per a detectar i controlar qualsevol focus". Així, la responsable de Sanitat explica que des d'abril de 2016 Vila-real compta amb una ordenança municipal específica per al control d'aquesta plaga. De moment, però, no s'han registrat sancions, ja que "l'objectiu no és en cap moment recaptatori, sinó de prevenció i col·laboració amb els ciutadans".

El procediment s'inicia quan es detecta un focus. "Automàticament s'esbrina el propietari del solar o terreny i ens posem en contacte amb ell per telèfon sempre que és possible, ja que si ho férem mitjançant un requeriment per escrit passaria molt de temps fins que l'amo poguera actuar", apunta Gómez. D'aquesta manera, s'accelera el procés, qüestió que corrobora el fet que fins al moment només s'han registrat cinc queixes per mosquits en el consistori.

A aquestes actuacions a parcel·les privades s'uneixen també els tractaments en embornals, que es realitzen dues vegades per setmana i que han permés cobrir la totalitat del terme municipal. "Són intervencions instantànies que per si soles no tenen cap sentit, ja que la col·laboració veïnal és imprescindible", declara l'edil, qui justifica la campanya informativa, ja que "a més de demanar la seua col·laboració, ofereix consells per a evitar la proliferació d'aquest insecte en l'àmbit domèstic". De moment, està previst que, gràcies a la col·laboració de la FVMP i la Generalitat, s'oferisquen xarrades a diferents associacions de veïns per a remarcar el missatge de la prevenció i dels passos a seguir quan es detecta un focus. "Malgrat tot, creiem que la col·laboració de la Diputació també és necessària per a mantenir una coordinació que, d'una altra manera, es fa molt complicada", conclou Gómez.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es