Inici

Vila-real activa la campanya informativa per a 'salvar' l'Hostal del Rei i promoure la seua recuperació per al patrimoni municipal

dimecres, 8 de novembre de 2017

Emilio M. Obiol presenta la campanya Salvem l'Hostal del Rei

L'Ajuntament de Vila-real acaba d'engegar la campanya informativa, de sensibilització i valoració del patrimoni enfocada a l'Hostal del Rei. Cartells, flyers i un vídeo són els principals elements a través dels quals es pretén fer difusió de la importància de mantenir aquest important immoble històric, el més antic i representatiu de la fundació de Vila-real, situat en plena plaça porticada. L'immoble és monument nacional i protegit.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha presentat oficialment la iniciativa, que sota el títol "Recuperem el nostre patrimoni. Salvem l'Hostal del Rei", destaca tres importants conceptes. "En primer lloc, posa de manifest que parlem d'una joia per al patrimoni local, i per tant, cal salvar-lo; en segon lloc, recalca que és cosa de tots, l'Hostal del Rei no pot quedar en mans privades, ja que no és un immoble qualsevol; és com si s'haguera venut la torre Motxa. Finalment, destaca que qui perd els orígens, perd la identitat", explica Obiol. "Incorporar aquest immoble històric al patrimoni municipal és una oportunitat històrica que no podem deixar passar", afegeix.

En aquest sentit, l'edil ha recordat que "tenim l'obligació de protegir el poc de patrimoni que tenim. I qui cuidarà millor el patrimoni públic que l'Ajuntament?", pregunta. "El que pretenem és que les instàncies oportunes s'adonen que aquest edifici ha de ser del poble i per al poble", agrega.

A més del cartell, que es repartirà als establiments de la ciutat perquè els veïns puguen conéixer de manera gràfica els motius d'aquesta reivindicació, es lliuraran fulls de mà on s'inclou informació sobre les dates històriques més significatives que ha viscut l'edifici. "El fullet recull des del 21 de novembre de 1276 fins al 28 de desembre de 1406, quan la reina Maria de Luna -dona del rei Martí l'Humà-, mor a l'històric edifici", assegura Obiol. "Una campanya senzilla i directa, com el vídeo que s'ha elaborat i que circularà per les xarxes socials", afirma.

"Estem obligats a iniciar aquesta campanya i ho fem amb molt de gust", ha destacat l'edil. "Volem que siga una campanya cordial i que no s'entenga com cap tipus d'amenaça cap a ningú, però l'Ajuntament no renuncia al seu deure d'aconseguir i gestionar un símbol de la ciutat tan important i així ho farem", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Campanya Salvem l'Hostal del Rei Campanya Salvem l'Hostal del Rei_2 Campanya Salvem l'Hostal del Rei_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es