Inici

Vila-real, el CEU i el Villarreal CF estrenyen la col·laboració per a implantar a la ciutat el grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport

tornar Imprimir

dissabte, 19 de gener de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde es reuneix amb el CEU i el Villarreal CF

Vila-real, el CEU i el Villarreal CF estrenyen la col·laboració per a implantar a la ciutat el grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit aquesta setmana amb el vicerector de Desenvolupament Estratègic i Comunicació i secretari general de la Universitat CEU Cardenal Herrera, José M. Amiguet, i el vicepresident del Villarreal CF, José Manuel Llaneza, en el marc de la col·laboració entre ambdues institucions i el consistori per a la implantació a Vila-real dels futurs estudis de grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, que la universitat vol començar a impartir el pròxim curs acadèmic, a falta d'obtenir l'autorització del Consell. Benlloch ha posat a la disposició de la CEU-UCH les instal·lacions esportives municipals perquè, sobre la base de futurs acords d'ús, puguen incorporar-se a l'oferta de dotacions del grau universitari, que compta també amb la col·laboració del Villarreal CF. 

"Vila-real ha fet un gran esforç en els últims anys per posicionar-se en la marca de Ciutat de la Salut i de l'Esport, sobre la premissa que l'esport és un element clau tant per a la qualitat de vida com per a la generació d'oportunitats econòmiques. En aquest sentit, que un projecte sòlid i de vocació internacional com el de la CEU-UCH s'interesse en el nostre municipi, de la mà del nostre millor ambaixador, el Villarreal CF, és un orgull que, a més, enforteix també la nostra vocació de Ciutat Educadora i universitària", valora Benlloch. "Aquesta voluntat de cooperació, en cas d'obtenir-se l'autorització final del Consell per als estudis, no tanca la porta a acords de col·laboració amb altres universitats, com puga ser la Jaume I", puntualitza.

Tant el vicerector de Desenvolupament Estratègic i Comunicació de la CEU-UCH com el vicepresident del Villarreal CF han mostrat la seua satisfacció per la sintonia aconseguida en l'objectiu comú de fer de Vila-real un centre de referència en la formació universitària d'àmbit esportiu. "El nostre projecte educatiu", explica Amiguet, "és un projecte de futur, basat en una vocació eminentment internacional, amb més d'un 30% del nostre alumnat procedent d'altres països, i pensant també en l'esport com una dimensió sanitària i de salut. Amb aquesta proposta, el know-how del Villarreal CF i les instal·lacions del club i de la ciutat, farem de Vila-real una referència", agrega. En la mateixa línia, Llaneza ha augurat un "futur extraordinari" per a la ciutat. "I el que és bo per a Vila-real, com diem sempre, és bo per al club", matisa.

La cooperació entre la CEU-UCH i el Villarreal CF per a la futura implantació del grau en Ciències de l'Activitat Física i Esport s'articula al voltant de quatre eixos: l'ús d'instal·lacions del club, l'assessorament especialitzat per a fer un títol més connectat amb la realitat professional, les pràctiques dels estudiants i la formació tècnica que permetrà "exportar" entrenadors i professionals amb l'aval acadèmic de la universitat i l'estil Villarreal CF. El grau, que ja compta amb l'acreditació de l'ANECA i l'aprovació del Consell d'Universitats, partirà amb 40 places per curs, xifra a la qual caldrà sumar la d'estudiants de màsters i cursos d'especialització. Si bé en principi la universitat disposa d'espai físic propi per a impartir les classes teòriques, Amiguet no descarta traslladar també a Vila-real aquesta docència, a més de les pràctiques, si es compta amb les instal·lacions adequades. 

Per a això, Benlloch posa a la disposició del CEU, una fundació sense ànim de lucre, les instal·lacions esportives municipals, a través de futurs convenis d'ús i sempre que no genere "distorsions" en els usuaris locals. Quant al Centre de Tecnificació Esportiva, l'alcalde treballarà amb la Generalitat, titular del CTE, perquè, si finalment s'autoritza el grau, puga crear-se en el recinte "un campus universitari propi de la CEU-UCH".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es