Inici

Vila-real crea una comissió especial per a consensuar una nova normativa que regule la convivència amb les penyes

tornar Imprimir

dimecres, 23 de gener de 2019

Festes, Sala de premsa, Ajuntament

Vila-real crea una comissió especial per a consensuar una nova normativa que regule la convivència amb les penyes

El Ple ordinari de gener, que se celebrarà dimarts que ve, servirà per a constituir la Comissió Informativa Especial per a la Regulació de la Normativa de Convivència amb les Penyes, un organisme amb el qual el consistori pretén consensuar una normativa específica que compatibilitze l'activitat dels casals, en festes i durant tot l'any, amb el dret al descans dels veïns. La comissió estarà formada per 13 representants dels grups polítics, de manera proporcional a la presència en el Ple, i es convidarà a assistir a les reunions als col·lectius implicats, com Junta de Festes o Comissió de Penyes.

"Les penyes són part fonamental de l'essència de Vila-real; motor de la festa i també de germanor entre veïns, d'activitats esportives, culturals i solidàries. Però no podem obviar que, en els últims anys, s'estan multiplicant les queixes veïnals per molèsties generades en els casals, no solament durant les setmanes de festes patronals, sinó durant tot l'any", assenyala l'alcalde, José Benlloch. Per a poder donar resposta a aquesta situació, l'equip de govern ha estat analitzant models de normatives en municipis amb característiques semblants a les locals, amb l'objectiu de crear una regulació específica per a les penyes -que fins ara es regeixen per l'Ordenança de convivència ciutadana-, que partisca del consens entre els diferents grups polítics i dels agents socials implicats en la problemàtica. La comissió de nova creació s'encarregarà d'estudiar les diferents possibilitats sobre la taula i promoure una normativa centrada en compatibilitzar el descans amb l'activitat dels casals de manera efectiva. Una vegada constituïda, les reunions ordinàries se celebraran cada tres mesos.

"La normativa actual que regula aquesta situació s'ha demostrat ineficaç. Hem de ser capaços, entre tots, de garantir l'equilibri necessari entre la diversió i descans, perquè només així podem garantir també el futur de les penyes com el motor social, cultural i de festa que són. Per això, perquè es tracta d'una qüestió que concerneix al nostre model de convivència i d'unes entitats que formen part de la història i l'essència de Vila-real, és fonamental recaptar el major consens possible", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es