Inici

Gestiona't ofereix assessorament gratuït a la Casa dels Mundina amb estalvis de fins a 100 euros de mitjana en la factura energètica

dijous, 6 de febrer de 2020

La regidora de Proximitat, Miriam Caravaca, i Fernando Pla, responsable del servei Gestiona't

L'oficina Gestiona't es reubica a la Casa dels Mundina per a continuar oferint a les famílies i empreses vila-realenques un servei gratuït i pioner d'assessorament en la factura energètica que ha aconseguit estalvis de fins a 100 euros de mitjana en els rebuts de la llum del 90% de les llars ateses. La regidora de Proximitat, Miriam Caravaca, i el responsable de l'oficina, Fernando Pla, han desgranat el balanç i novetats de 2020 d'un servei que l'Ajuntament de Vila-real va començar a prestar de manera pionera el 2014, com a suport a les famílies.

"El programa Gestiona't és un servei gratuït que oferim a Vila-real per a tots els veïns i veïnes de la ciutat, per a facilitar-los assessorament i consells que els permeten reduir l'import de la seua factura elèctrica, a més de l'aigua i el gas. Creiem que és un servei necessari per a ajudar les famílies a entendre uns rebuts que habitualment són complicats de llegir, triar la millor tarifa que s'adapte al seu consum real i aconseguir així importants estalvis, lluitant d'aquesta manera també contra la pobresa energètica", valora Caravaca. El servei, que fins ara es prestava a la planta baixa de l'Ajuntament, es trasllada ara a la Casa dels Mundina, on també se situa l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC). Des d'allí, atendrà totes les consultes que se li plantegen, prèvia cita per correu electrònic, amb una entrevista amb el propietari i una anàlisi detallada de la factura, consells i recomanacions d'estalvi, així com ajuda per a tramitar els canvis en el subministrament quan siga necessari. 

L'any passat, l'oficina Gestiona't va atendre un centenar de casos, la majoria de particulars, amb una mitjana d'estalvi de 100 euros i un 20% de les seues factures. "Entre el 80 i el 90% dels casos, s'han pogut aconseguir importants estalvis. La resta, són llars a les quals ja se'ls havien ajustat les tarifes amb anterioritat o que tenien la millor contractació possible per als seus consums", assenyala Pla, que anima la ciutadania a acudir a l'oficina en un any, el 2020, en el qual es produiran importants canvis en els sistemes de tarifació energètica. "La tarifa elèctrica canviarà completament enguany i revolucionarà el sistema de discriminació horària que s'aplica ara. Per això, és important que vinguen a Gestiona't i els informarem de tots els canvis i com poden afectar-los", agrega el responsable del programa. 

A més de l'assessoria en la factura de subministraments, l'oficina també ofereix informació i suport per a la instal·lació d'energia fotovoltaica i de mobilitat elèctrica. "L'energia fotovoltaica ja no és el futur; és el present. I pot resultar molt interessant sobretot per a les comunitats de veïns", adverteix Pla, per a animar els vila-realencs a informar-se de les opcions al seu abast tant en aquest sector com en la mobilitat sostenible i la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Per a sol·licitar cita prèvia cal telefonar al 964 547 000 o enviar un correu electrònic a fernandopla@m3a.es.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es