Inici

Vila-real traslladarà dependències municipals als antics jutjats per a millorar la prestació de serveis i revitalitzar la zona centre

tornar Imprimir

divendres, 29 de novembre de 2019

Sala de premsa, Urbanisme, Ajuntament

Presentació de la reforma dels antics jutjats

Vila-real traslladarà dependències municipals als antics jutjats per a millorar la prestació de serveis i revitalitzar la zona centre

L'edifici dels antics jutjats de la plaça de Colom reobrirà com a dependències municipals després d'un projecte de remodelació que hui ha presentat l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, i que té com a prioritats millorar i acostar l'atenció als ciutadans, avançant en el pla d'optimització d'edificis públics, així com revitalitzar la zona centre dotant-la de nous serveis. Benlloch ha desgranat els arguments que han portat a l'equip de govern a impulsar aquesta obra, valorada en 420.000 euros, acompanyat pel regidor de Territori, Emilio Obiol, i l'arquitecte municipal José Garfella. 

El projecte contempla l'adequació interior de l'immoble, annex al Mercat Central, que afectarà una superfície d'uns 800 metres quadrats, amb vista a habilitar oficines per al departament de Tresoreria així com la Regidoria d'Economia, "pensant a optimitzar el funcionament de l'administració i millorar l'atenció als ciutadans", ha remarcat el regidor de Territori. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que les dependències que ocupen en l'actualitat aquests departaments municipals no reuneixen les condicions més adequades, tant per falta d'espai com per deficiències d'accessibilitat. 

La inversió se sufragarà amb càrrec a estalvis de 2019 i a la renúncia a projectes com el pla pilot per a instal·lar un joc infantil de gran grandària, "que ara no és tan prioritari", o a l'ajornament d'altres actuacions com la rotonda del Camí Les Voltes. "Aquest projecte encara està en tramitació i per tant els diners que teníem consignats per a les expropiacions del terreny no els necessitarem en aquest 2019", assenyala.

De la mateixa manera, el primer edil ha deixat clar que si l'adequació d'aquest edifici, tancat des de 2013, no s'ha dut a terme fins ara ha sigut per "respecte" al pacte de govern amb Compromís en l'anterior legislatura, ja que l'ex regidor d'Economia i primer tinent d'alcalde Pasqual Batalla va impulsar un projecte per a enderrocar tot l'edifici del Mercat Central i els antics jutjats i alçar un nou mercat i un pàrquing subterrani. Una obra valorada en prop de 5 milions d'euros que, segons Benlloch, ara com ara "és molt difícil que puga tirar avant amb els recursos actuals i les dificultats de l'Ajuntament". Per això, l'alcalde ha assenyalat que s'ha optat de moment per aprofitar aquest espai, que al preu de mercat tindria un valor de lloguer de 100.000 euros anuals, per la qual cosa "en el termini de quatre anys, la inversió de 420.000 euros estarà amortitzada". 

Les obres, que tenen un termini d'execució de sis mesos, incidiran en l'accessibilitat, instal·lant diferents plataformes elevadores, així com un ascensor, per a salvar els desnivells, i facilitar la connexió amb el mercat i l'aparcament subterrani.També es prioritzarà l'eficiència energètica de manera que aquestes dependències en un futur es convertiran en el primer edifici municipal que s'autoproveirà d'energia elèctrica, amb la instal·lació de plaques solars. L'alcalde recalca que reobrir aquest espai per a serveis municipals dinamitzarà l'activitat del mercat i comercial de l'entorn, però també ajudarà a fer més atractiva la zona centre per a viure.

Obiol ha recordat que l'immoble es va construir en 1969 com a mercat, encara que en 1991 part de les instal·lacions es van reconvertir en jutjats. Després del trasllat de les dependències judicials al Palau de Justícia en 2013, l'Ajuntament va aconseguir la reversió de la titularitat per part de la Generalitat Valenciana i en 2015 es va derrocar una part de l'immoble per a donar pas a l'actual plaça de Colom. Per part seua, l'arquitecte municipal José Garfella ha donat alguns detalls tècnics de la reforma, que contempla reordenar l'espai interior per a habilitar despatxos així com aules de formació homologades per als cursos de la Regidoria d'Economia.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Presentació de la reforma dels antics jutjats_1
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es