Inici

Vila-real uneix cultura, tradició i reconeixement a personalitats il·lustres per a commemorar el 746é aniversari de la seua fundació

tornar Imprimir

dilluns, 10 de febrer de 2020

Sala de premsa, Relacions institucionals

La regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblás

Vila-real uneix cultura, tradició i reconeixement a personalitats il·lustres per a commemorar el 746é aniversari de la seua fundació

Vila-real encara el seu mes fundacional amb una programació que uneix cultura, tradició i reconeixement a personalitats i institucions per la seua aportació històrica i social a la ciutat. La regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblás, ha presentat hui els actes amb motiu del 746é aniversari de la fundació de la ciutat entre els quals cal destacar, a més del tradicional lliurament dels Premis 20 de Febrer, l'homenatge al rei fundador Jaume I i el Mercat Medieval, l'acte especial de reconeixement als fills predilectes de la ciutat a títol pòstum Francesc Tàrrega, Dolores Cano Royo, Angelina Abad i José Ortells que se celebrarà el divendres 21 de febrer.

"Com a ciutat que té molt present els seus orígens, per a mirar cap al futur, i com a ciutat molt orgullosa de la seua identitat i de les seues arrels, des de l'Ajuntament de Vila-real, novament, hem preparat diversos actes que ens serviran a totes i a tots per a recordar i rememorar d'on venim, sempre defensant el nostre: la nostra història, la nostra cultura, la nostra tradició i la nostra llengua", ha remarcat la regidora.

Els actes centrals, que sempre es desenvolupen entorn de la data fundacional del 20 de febrer, inclouran en aquesta ocasió una gala especial de reconeixement als fills predilectes nomenats a títol pòstum, Francesc Tàrrega, Dolores Cano Royo, Angelina Abad i José Ortells, i que se celebrarà el divendres 21 de febrer a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. El diumenge 23 de febrer la ciutat retrà homenatge al fundador, el rei Jaume I, amb l'ofrena davant el seu monument i la lectura de la Carta Pobla. La regidora ha anunciat que l'encarregada aquest any de llegir el text fundacional serà la catedràtica d'Estadística i Investigació Operativa i directora de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I, la vila-realenca Amelia Simó, en un acte presentat pel periodista local Rafa Mezquita. Seguidament, les autoritats es desplaçaran fins a l'Auditori Municipal on s'entregaran els Premis 20 de Febrer, que en aquesta ocasió rebran Manuel Cerisuelo el Sirero, Paulino Perona, Cecilia Llorens, Manuel Arrufat, María Dolores Jordà i la revista Poble.

La Mostra de Cuina Medieval, l'homenatge a la reina i dames de 2019, la Gala de l'Esport o el Mercat Medieval que se celebrarà del 28 de febrer a l'1 de març completen la programació de les Festes Fundacionals, que es nodreix també d'actes que, en col·laboració amb l'Ajuntament, organitzen diferents associacions i entitats locals. De fet, ja el dissabte va tenir lloc el lliurament del guardó Socarrat Major per part de l'Associació Cultural Socarrats, i aquest divendres 14 de febrer la revista Poble concedeix els seus tradicionals Premis Poble a l'Auditori Municipal. En el mateix espai, la Congregació de Lluïsos celebrarà la revista parlada Camino el diumenge 16 de febrer, el mateix dia en què el Cor Ciutat de Vila-real oferirà un concert de música i poesia en aquest cas a la sala d'actes de la Caixa Rural. L'Agrupació de Bombos i Tambors de Vila-real ha preparat la Tamborada Provincial que, en la seua desena edició, se celebrarà el dissabte 29 de febrer. A més, el dia 22 també s'ha organitzat una Tamborada de Dones a la plaça Major. El divendres 28 de febrer, Socarrats oferirà una Mostra de Lectures Tradicionals.

La regidora ha recordat que els escolars de Vila-real tenen la possibilitat d'acostar-se a la història del municipi i conéixer de primera mà l'Ajuntament a través de les visites guiades a la casa consistorial que organitza la Regidoria de Tradicions. Finalment, Samblás ha agraït el treball de les regidories de Cultura, Festes, Turisme, Esports i Salut, i Tradicions, Relacions Institucionals i Normalització Lingüística, per fer possible la celebració de les Festes Fundacionals.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programa de les Festes Fundacionals
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es