Inici

Vila-real comptarà amb un nou centre d'inclusió social per a persones sense llar de Cáritas Diocesana

tornar Imprimir

dissabte, 6 de juny de 2020

Inclusió social, Sala de premsa, Ajuntament

Reunió de l'alcalde amb responsables del bisbat i de Càritas Diocesana

Vila-real comptarà amb un nou centre d'inclusió social per a persones sense llar de Cáritas Diocesana

El bisbat de Segorbe-Castelló alçarà a Vila-real un gran projecte d'inserció i inclusió social per a persones sense llar amb el qual s'ampliarà l'atenció que Cáritas Diocesana presta al municipi des de fa prop de 28 anys per a l'acompanyament i integració, a través del programa El Pati. Aquestes noves instal·lacions, que inclouran també la construcció d'una capella i dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes, són fruit de més de dos anys de treball després que el 2017 haguera de derrocar-se l'edifici de l'alberg i centre de promoció social El Pati per problemes estructurals.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, en el marc del Pla per a l'impuls i priorització de projectes pendents, s'ha reunit per a conéixer els detalls del projecte amb el director de Cáritas Diocesana, Juan Manuel Aragonés; l'ecònom diocesà, Tico Gómez: el vicari general de la diòcesi, Javier Aparici: i l'arquitecte diocesà, Ángel Albert. Amb un pressupost de prop de dos milions d'euros, es tracta d'un dels projectes més importants dels últims anys per al bisbat de Segorbe-Castelló i consistirà en la construcció d'un edifici de 1.700 metres quadrats construïts al solar de l'antiga església dels Sants Evangelistes, al carrer de Sant Marc. L'immoble albergarà tres serveis: el centre d'inclusió i acompanyament per a persones sense llar de Cáritas Diocesana; una capella amb capacitat per a un centenar de persones i dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes.

Tal com ha destacat el director de Cáritas Diocesana, un dels principals aspectes del projecte és que permetrà ampliar la capacitat de l'alberg per a persones sense llar, que passarà de les 9 habitacions de l'anterior edifici, en les quals es podia allotjar 13 persones, a un total de 18 habitacions dobles, amb la qual cosa es triplica la capacitat fins a les 36 persones. L'antic centre El Pati, impulsat en els anys 90 pel bisbe Josep Maria Cases arran de la creació de la Fundació Tots Units, va haver de demolir-se el 2017 per problemes estructurals. Durant aquest temps, Cáritas Diocesana ha continuat prestant el servei en dos pisos de Cáritas Interparroquial de Vila-real, amb capacitat per a 9 persones, que han pogut rebre acompanyament "en el procés d'eixir del carrer i integrar-se en la vida ordinària, descobrint les seues capacitats i possibilitats", ha explicat Aragonés.

Amb tot, des del bisbat i Cáritas Diocesana, conscients de les necessitats actuals, assenyalen la "urgència" de disposar d'un nou centre de promoció social més ampli i que permeta "una atenció integral per a la inserció d'aquestes persones".
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha agraït que "l'Església, una vegada més, demostra la seua sensibilitat i preocupació amb aquells que més pateixen". Benlloch ha recordat que "des del moment en què vam saber la necessitat d'aquest projecte ens vam comprometre a col·laborar econòmicament" donada la importància per a la nostra ciutat. En aquest sentit, ha anunciat que "al principi l'aportació acordada eren 200.000 euros, però atés que finalment el projecte és més ampli i contempla més serveis, l'Ajuntament es compromet a aportar 300.000 euros, ja que a més serà una infraestructura fonamental per a ajudar-nos en la gestió de l'actual crisi i treballar perquè totes les persones tinguen oportunitats". Així mateix, l'alcalde ha assegurat que la tramitació de les corresponents llicències i permisos municipals per a l'obra tindrà "la màxima urgència i prioritat".

El vicari general de la diòcesi, Javier Aparici, ha subratllat que "l'Església està sempre a la disposició de les persones que més ho necessiten i especialment en un moment com l'actual". 

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es