Inici

Vila-real ha invertit més d'un milió d'euros per a fer front a les necessitats derivades de la COVID-19

tornar Imprimir

divendres, 17 de juliol de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

ajuntament

Vila-real ha invertit més d'un milió d'euros per a fer front a les necessitats derivades de la COVID-19

L'Ajuntament de Vila-real ha destinat fins al 30 de juny un total d'1.145.836 euros per a fer front a la situació extraordinària derivada de la crisi sanitària. Aquesta ha sigut la xifra exposada pel regidor d'Economia i coordinador de la taula de treball del Pacte local pel renaixement de Vila-real, Xus Madrigal, en la qual estan representats tots els partits polítics del consistori. A aquests 1.145.836 euros caldria sumar els 180.000 euros que l'Ajuntament ha deixat d'ingressar per la supressió de les taxes i la derogació de les ordenances fiscals per ocupació de via pública de terrasses, mercats i quioscos.

Segons ha desglossat Madrigal, 645.836 euros pertanyen a despeses que, fins al 30 de juny, consten en el consistori pels serveis realitzats relacionats amb la crisi sanitària en els quals s'inclourien l'adaptació i adequació d'espais, la compra de material, campanyes de conscienciació, etc.

A aquesta xifra caldria sumar l'operació de suplement de crèdit per valor de 500.000 euros aprovada en el Ple per unanimitat per a poder finançar les accions consensuades en el Pacte local pel renaixement de Vila-real. Una partida que ha destinat 250.000 euros a l'àrea econòmica, 150.000 euros a l'àrea social i 100.000 euros a l'àrea sanitària.

Madrigal ha recordat que, a més d'aquestes quantitats, caldria tenir en compte el fet que el consistori ha deixat d'ingressar 180.000 euros per la supressió de les taxes i la derogació de les ordenances fiscals per ocupació de via pública de terrasses, mercats i quioscos com a mesura d'estímul per al sector comercial i hostaler de la localitat i de dinamització de l'economia.

Finalment, l'edil ha volgut destacar la intenció de continuar treballant "en el moment en què es puga dotar de més recursos econòmics la taula del Pacte", per a dur a terme més iniciatives per a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 i "des de la unitat, aportar tot el nostre treball pel renaixement de la ciutat", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es