Inici

Benlloch dissenya el Pla de xoc estival dels SPV per la COVID-19 per a garantir la màxima normalitat al setembre

tornar Imprimir

dijous, 13 d'agost de 2020

Sala de premsa

Visita als treballs de millora del Molí la Vila

Benlloch dissenya el Pla de xoc estival dels SPV per la COVID-19 per a garantir la màxima normalitat al setembre

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha supervisat aquest matí els treballs que, en el marc del Pla de xoc estival dels SPV per la COVID-19, estan desenvolupant els Serveis Públics Vila-real i els beneficiaris de l'atur agrari a l'entorn del molí de la Vila. El mateix alcalde, juntament amb el regidor dels SPV, Francisco Valverde, ha dissenyat el pla especial, en vigor des de fa un mes, amb l'objectiu principal de garantir la màxima normalitat i seguretat en el retorn de les vacances i la tornada al col·legi al setembre.

La posada a punt de les instal·lacions i edificis municipals, tant administratius com col·legis, centres culturals, esportius o patrimonials, a més de la millora de zones verdes, camins rurals i vies públiques són algunes de les accions incloses en el pla de xoc, que el mateix Benlloch supervisa cada dia en coordinació amb l'equip dels SPV per a assegurar-ne l'execució. La neteja de cunetes per a prevenir els efectes d'una possible gota freda o la posada a punt del Termet, amb cinc operaris fixos, són uns altres dels eixos del pla. "Treballem amb els SPV cada dia perquè la tornada de les vacances i especialment la dels xiquets als col·legis puguen desenvolupar-se amb la màxima normalitat i que, dins de la prudència i responsabilitat en aquesta crisi sanitària que no ha acabat encara, la ciutat puga continuar avançant", explica Benlloch. 

Dins de les actuacions del pla especial, els operaris de l'atur agrari han estat treballant aquest matí en el condicionament de l'entorn del molí de la Vila. "Aquesta zona formava part d'un projecte dins del Pla 135 de la Diputació Provincial, per a continuar les fases de rehabilitació i millora i impulsar la cafeteria del coneixement i una làmina d'aigua amb aus aquàtiques. No obstant això, després de la irrupció de la pandèmia per la COVID-19, i dins del Pla de priorització i impuls de projectes pendents, l'equip de govern va decidir congelar-lo de moment i renegociar la subvenció amb la Diputació. El mateix ha succeït amb l'alberg", recorda l'alcalde. Atés que de moment no s'actuarà en l'edifici, l'executiu local ha decidit adequar l'entorn. "Es tracta de treballs destinats a millorar la salubritat i el manteniment de l'entorn, amb l'esperança de poder retornar prompte el mercat ambulant de la fruita i la verdura a aquest espai", agrega Benlloch. 

El programa de l'atur agrari beneficia enguany un total de 37 persones desocupades del sector agrícola -32 operaris i 5 capatassos-, que s'han incorporat als Serveis Públics des del 3 d'agost fins al 30 de setembre. La contractació, amb un pressupost global de 121.296 euros, compta amb una subvenció del Servei Públic d'Ocupació del Govern d'Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita als treballs de millora del Molí la Vila_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es