Inici

L'alcalde rubrica el conveni amb la Comunitat IslÓmica que permetrÓ la construcciˇ de la rotonda del camÝ de les Voltes i una nova zona verda al barri

tornar Imprimir

divendres, 14 d'agost de 2020

Sala de premsa, Urbanisme, Ajuntament

Signatura del conveni amb la Comunitat IslÓmica

L'alcalde rubrica el conveni amb la Comunitat IslÓmica que permetrÓ la construcciˇ de la rotonda del camÝ de les Voltes i una nova zona verda al barri

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, ha signat aquest divendres el conveni urbanÝstic amb la Comunitat IslÓmica per al DiÓleg i la Integraciˇ grÓcies al qual el consistori podrÓ disposar del s˛l necessari per a executar la rotonda en l'encreuament entre el camÝ de les Voltes i l'avinguda de BŔlgica, que inclourÓ una nova zona verda per al barri. Aquest enllaš viari es convertirÓ en una porta d'entrada a la ciutat i al polÝgon industrial de la zona sud. AixÝ mateix, la construcciˇ d'aquesta rotonda resulta fonamental per a l'ordenaciˇ del trÓnsit i la mobilitat segura en aquest entorn empresarial de l'Órea sud. 

"L'acord de permuta que hui segellem amb la Comunitat IslÓmica per al DiÓleg i la Integraciˇ Ús un nou exemple d'alianša i colĚlaboraciˇ amb la societat per a fer avanšar el nostre municipi", ha destacat l'alcalde, que ha agra´t al colĚlectiu la seua predisposiciˇ per a aconseguir un acord satisfactori per a totes dues parts. Benlloch ha recordat que un dels eixos estratŔgics de l'equip de govern Ús "el diÓleg i l'escolta activa per a anar de la mÓ de les entitats i associacions de Vila-real i, junts, avanšar cap a una ciutat moderna, integradora, sostenible i amb mÚs oportunitats". GrÓcies a aquest acord, a mÚs, la Comunitat IslÓmica podrÓ impulsar el centre cultural en el qual estÓ treballant, amb la colĚlaboraciˇ de l'Ajuntament. 

Per a fer possible aquesta permuta, l'Ajuntament de Vila-real ha tramitat una modificaciˇ puntual del Pla general d'ordenaciˇ urbana en relaciˇ amb l'alteraciˇ de determinacions de l'ordenaciˇ detallada en diverses parcelĚles urbanes amb l'objectiu de crear aquesta gran rotonda en l'encreuament entre les Voltes i l'avinguda de BŔlgica. La modificaciˇ comporta l'afectaciˇ d'una sŔrie de superfÝcies de diversos propietaris encara que la part mÚs important correspon a la parcelĚla de la Comunitat IslÓmica.

El conveni signat aquest divendres va ser aprovat en l'˙ltim Ple municipal amb els vots a favor de PSPV, Unides Podem, CompromÝs i Ciutadans, mentre que Partit Popular i Vox es van abstenir. L'acord contempla la permuta d'un terreny de 2.196 m▓ de s˛l urbÓ industrial, propietat de la Comunitat IslÓmica, per a la construcciˇ tant de la nova rotonda com d'un tram de trašat viari, una zona verda i aparcament. Aquest s˛l es permuta per una propietat municipal situada a l'encreuament entre els carrers de la Vilavella i Soneja, on en l'actualitat hi ha una xicoteta zona verda. "AixÝ, canviem una zona verda per una altra, de manera que la permuta no afectarÓ els espais enjardinats que hi ha en aquest barri", puntualitza Benlloch.

El conveni urbanÝstic ha sigut objecte dels trÓmits d'exposiciˇ al p˙blic corresponents, sense que es presentaren alĚlegacions, tal com ha assenyalat el tinent d'alcalde i regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que a mÚs assenyala que la modificaciˇ compta amb tots els informes favorables. AixÝ mateix, l'edil remarca que la permuta "no altera l'equilibri dotacional entre zones verdes; al contrari, desprÚs de construir la rotonda, el viari, una gran zona verda annexa i l'aparcament, la superfÝcie verda del barri s'haurÓ incrementat". Obiol subratlla, a mÚs, que la construcciˇ de la rotonda respon a criteris de seguretat i ordenaciˇ del trÓnsit perquŔ, tal com ha recordat el tinent d'alcalde, la Policia Local va emetre un informe en el qual recomanava la construcciˇ d'aquest element de regulaciˇ de la circulaciˇ per motius de seguretat viÓria. 

La nova glorieta ajudarÓ a una mobilitat segura en aquesta zona industrial sud, un nucli empresarial que ha sigut objecte d'importants millores en l'˙ltim any dins del pla de reindustrialitzaciˇ impulsat des de l'Ajuntament, grÓcies al qual Vila-real ha pogut invertir prop d'un miliˇ d'euros en la modernitzaciˇ del polÝgon de les Voltes amb ajuda de l'Institut ValenciÓ de Competitivitat Empresarial (Ivace).

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es