Inici

Vila-real recupera els mercats ambulants al centre com a revulsiu econòmic i en condicions de seguretat

tornar Imprimir

dimecres, 2 de juny de 2021

Sala de premsa, Economia

Sorteig per assignar els llocs de venda als mercats ambulants

Vila-real recupera els mercats ambulants al centre com a revulsiu econòmic i en condicions de seguretat

Els mercats ambulants de roba i de verdures tornen al centre. Un any després de la seua reubicació després de l'esclat de la pandèmia per la covid-19, els mercats ambulants recuperen el seu emplaçament al centre com a revulsiu econòmic, encara que lleugerament adaptat a les noves circumstàncies que imposa la lluita contra el coronavirus: el mercat ambulant de roba i complements dels dimecres s'instal·larà únicament a la plaça Major, mentre que el dels dissabtes es localitzarà als carrers de Cardenal Tarancón, Josep Ramon Batalla, Hospital i Raval del Carme, deixant lliure la plaça de l'Ajuntament.

"Tal com ens vam comprometre, a penes les condicions sanitàries ho han permés, els mercats ambulants tornen al centre de la ciutat per a servir també d'impuls i dinamització econòmica per a afavorir la recuperació postcovid", valora el regidor d'Economia, Xus Madrigal, que avança que la reubicació dels mercats ambulants serà ja efectiva a partir del dimecres de la setmana que ve. Per a això, hui s'ha celebrat el sorteig de les parades de roba i complements que s'instal·laran tant els dimecres com els dissabtes en els diferents emplaçaments.

Entre setmana, la reubicació del mercat ambulant a l'emplaçament únic de la plaça Major obliga a reduir el nombre de llocs. D'aquesta manera, les diferents parades s'instal·laran amb una periodicitat quinzenal; és a dir, la meitat de les parades una setmana i l'altra meitat, la següent, amb unes 35 en cada mercat. "Aquesta decisió s'ha pres de manera consensuada amb els venedors i també amb els comerciants del centre, de manera que tots els llocs de venda estiguen situats en un emplaçament únic, que estarà perimetrat, complint amb les obligacions de prevenció sanitària que imposa la covid-19", argumenta Madrigal.

En el cas del cap de setmana, el mig centenar de llocs de fruita i verdura recuperen la seua ubicació precovid a l'avinguda del Cardenal Tarancón, mentre que les 90 parades de roba i complements que munten a Vila-real podran traure els seus productes al carrer en una nova ubicació, que quedarà delimitada en forma de T des del carrer de l'Hospital (enfront del Convent, espai d'art), Barranquet i Raval del Carme. "D'aquesta manera, s'allibera també els caps de setmana la plaça Major i s'aconsegueix una ubicació única, fàcilment perimetrable i més esponjada per al nostre mercat, que en tot cas se celebrarà sempre complint amb les mesures de prevenció sanitària vigents en cada moment", puntualitza el responsable d'Economia, que detalla que el muntatge de les parades no començarà fins a les 7.00 hores del matí.

Amb el retorn al centre dels mercats de roba i de verdures, Vila-real recupera la 'normalitat' en tots els seus mercats ambulants al complet, ja que els d'antiguitats, a la plaça del Llaurador, i el de proximitat dels dijous ja se celebren a les seues ubicacions tradicionals. "Els mercats ambulants són un puntal de la nostra oferta comercial; ens ajuden a dinamitzar els comerços i l'activitat econòmica a la ciutat i atrauen també consumidors de poblacions veïnes. Per això, vam ser pioners a recuperar els mercats en les primeres fases de la desescalada, en noves ubicacions que ens han permés garantir la seguretat sanitària tant de venedors com d'usuaris", valora Madrigal. "Vull agrair la comprensió i l'esforç de tots els venedors durant aquests mesos, en els quals hem tractat sempre de donar la millor resposta possible tant a venedors com a usuaris, sense renunciar a la seguretat. Ara, en les noves circumstàncies, amb les restriccions més relaxades i la campanya de vacunació avançant cada dia més, podem recuperar la ubicació cèntrica, que estem segurs que serà un nou revulsiu tant per als mercats ambulants com per a la xarxa comercial de la ciutat", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es