Inici

Serveis Públics completarà la modernització del reg en el paratge del Termet amb un projecte valorat en 64.000 euros

tornar Imprimir

dilluns, 3 de gener de 2022

Sala de premsa, Serveis públics

Se substituiran les actuals canalitzacions per unes de polietilè que evitaran els problemes de fugides i manteniment

Serveis Públics completarà la modernització del reg en el paratge del Termet amb un projecte valorat en 64.000 euros

El Departament de Serveis Públics escometrà durant aquest any un projecte per a la modernització del reg en el paratge del Termet que completarà la renovació del sistema d'aspersió en tot l'enclavament. Es tracta d'una inversió d'una mica més de 64.000 euros que s'inclourà en els pressupostos municipals i que es desenvoluparà al llarg d'enguany, reforçant les actuacions del nou Pla de millora del Termet. El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, assenyala que "l'entorn natural de l'ermita és el nostre pulmó verd, un espai per a l'esplai, l'esport, les tradicions i la cultura que utilitzen milers de vila-realencs i vila-realenques i per això des de l'equip de govern treballem des de fa anys en un pla de millora contínua".

El projecte per a la renovació del reg per aspersió afectarà la zona del pinar on se situen el centre d'educació ambiental i el parc infantil. "L'objectiu és el canvi de totes les canalitzacions i vàlvules en els nou sectors de reg que existeixen en el marge esquerre del paratge, com ja es va fer en el seu moment en la zona més baixa del paratge, de manera que tot l'entorn comptarà amb un sistema de reg més modern i sostenible", assenyala Madrigal. En l'actualitat, la instal·lació d'aquesta part del Termet compta encara amb canalitzacions de fibrociment que requereixen d'un manteniment més complex i que presenten problemes de fuites. Aquestes canonades se substituiran per altres de polietilé i s'aprofitarà la reforma per a instal·lar el cablejat necessari per a una futura sensorització del sistema per a un control telemàtic d'aquest.

Amb aquest projecte, l'àrea de Serveis Públics espera aconseguir un estalvi de recursos, ja que s'evitarà l'actual problema de fuites i les dificultats per a la seua reparació. A més de garantir un ús més sostenible de l'aigua, també s'agilitarà la reparació en cas que es produïsquen avaries.

L'actuació estarà inclosa en els comptes municipals de 2022, amb una partida de 64.262 euros, amb càrrec a recursos ordinaris. Es tracta d'una de les poques inversions del pressupost del nou any, ja que el capítol 6 està copat pel pagament de les sentències heretades de la gestió urbanística del PP per la construcció del jardí de Jaume I i l'obertura de l'avinguda de França.

Cal recordar que l'actual paratge del Termet va nàixer el febrer de 1924 amb la plantació de 3.000 arbres. Des de llavors, aquest enclavament, situat en el marge del riu Millars, constitueix la zona verda més important de la ciutat. Des de l'equip de govern s'han dedicat constants esforços a la seua millora i manteniment. Així, entre les accions a curt termini, a més de la renovació del reg, també es projecta un nou espai accessible per a gaudir del paisatge i l'entorn del riu Millars. El projecte del mirador Assut del Termet ha sigut aprovat per la Junta de Govern del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, que finançarà l'obra, valorada en 50.000 euros. L'objectiu és guanyar un balcó al riu, en una zona que ara resulta inaccessible malgrat tractar-se d'un dels racons amb major atractiu paisatgístic del Termet.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es