Inici

Vila-real redobla el reconeixement a la Fira de Santa Caterina amb la declaració d'Interés Turístic Autonòmic

dissabte, 6 d'agost de 2022

Fira de Santa Caterina_4

La Fira de Santa Caterina és ja, oficialment, Festa d'Interés Turístic Autonòmic. La Generalitat Valenciana ha aprovat la declaració, sol·licitada per l'Ajuntament de Vila-real, en atenció a l'impacte i arrelament d'una de les fires més emblemàtiques del territori, amb orígens en la mateixa fundació de la ciutat. La Fira de Santa Caterina va obtindre la declaració de Festa d'Interés Turístic Provincial al març de 2011; poc més d'una dècada després, la Generalitat redobla el seu reconeixement al mercat prenadalenc de Vila-real i li atorga la distinció com a Festa d'Interés Turístic Autonòmic. Segell que, a la ciutat, només ostenta en aquests moments la Setmana Santa de Vila-real.

"Santa Caterina és, sens dubte, una de les tradicions més entranyables, estimades i esperades pels veïns i les veïnes de Vila-real, una fira marcada per tradicions com la mocadorà, la visita a familiars o l'estrena que és, a més, un gran esdeveniment turístic que atrau cada any persones de tot el territori", assenyala l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, qui ha volgut agrair el suport del director general de Turisme, Herick Campos, i del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, així com de tots els grups polítics amb representació municipal, per a l'obtenció d'aquest reconeixement. "La nostra aposta pels nostres esdeveniments singulars, els que ens identifiquen i marquen la diferència, és clara. Per això, en aquests 10 anys, no hem deixat de treballar per obtindre el reconeixement a les nostres festes i hem aconseguit la distinció provincial per a la Cavalcada de Reis i la Nit de Xulla, a més d'ampliar el reconeixement a la Setmana Santa i a Santa Caterina en l'àmbit autonòmic", recorda.

El regidor de Turisme, Diego A. Vila, també ha volgut destacar la importància d'obtindre aquest segell, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en els pròxims dies, com un al·licient més per a continuar preparant, amb major il·lusió si és possible, la pròxima edició de la Fira de Santa Caterina, que se celebra l'últim diumenge de novembre. "Un esdeveniment únic, que cada any atrau milers de persones i més de 200 parades de venda, que enguany serà encara més especial", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es