Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

El Servei Municipal de Biblioteques ja és el 6é de la Comunitat Valenciana en nombre d'activitats d'animació lectora

dijous, 16 d'octubre de 2008

Noves activitats per a l'any 2009

Recentment s'han publicat en la web de la Conselleria de Cultura les dades estadístiques de les biblioteques valencianes corresponents a l'any 2007 i la grata notícia és que el Servei de Biblioteques de Vila-real, amb 394 activitats, s'ha situat en el sisé lloc, per davant fins i tot de capitals com Castelló o Alacant. Vila-real ha pujat tres llocs des del 2006, any en el qual es van realitzar 231 activitats i es va situar en el nové lloc entre les biblioteques valencianes.

A causa de la gran acceptació que totes les activitats tenen en els centres bibliotecaris municipals, per a l'any 2009 s'ampliaran dos nous col·lectius.

En primer lloc, per als més menuts, els xiquets i xiquetes d'entre 15 i 24 mesos, els anomenats no lectors, que actualment freqüenten l'espai creat per a ells amb llibres sense text anomenat bebeteca. El taller d'animació Bebeteca tindrà en cada biblioteca una durada de 8 sessions, a raó d'una sessió per setmana i amb horari de 15.30 a 16.30 h. Es faran dos grups, un de bebés de 15 a 19 mesos i l'altre de 20 a 24, de 8 a 9 nadons amb els respectius acompanyants. Realitzaran l'activitat professionals amb experiència en el món de l'animació lectora. El taller consisteix en una activitat per desenvolupar l'escolta atenta i l'atenció, faran servir precontes, titelles, cançonetes, ballmanetes... per a estimular l'atenció, la percepció visual, tàctil i sonora dels infants; al mateix temps, es pretén donar idees i suggerir als mateixos pares sobre activitats que poden fer ells també a casa. Per participar-hi sols es requereix tenir el carnet de soci del Servei de Biblioteques. Les sol·licituds es poden replegar a partir del 3 de novembre en els centres bibliotecaris o descarregar de la web del servei, i es poden presentar en el centre escollit, bé la biblioteca infantil, bé les agències de lectura, fins a finals de desembre.

D'una altra banda, es pensa reforçar l'animació lectora dirigida al públic adult, amb una nova activitat. Es tracta de l'anomenada Café i contes. Consistirà en tres sessions de contes per adults de caràcter participatiu i al voltant d'un café, o una altra infusió. Se celebraran en la Biblioteca central a l'abril, el Mes del Llibre, a les 20 h, i totes les persones interessades hauran de posar-se en contacte amb la Biblioteca durant els mesos de febrer i març; també per aquesta activitat sols es requereix ser soci del Servei Bibliotecari de Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es