Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

El Servei Municipal de Biblioteques ja és el 6é de la Comunitat Valenciana en nombre d'activitats d'animació lectora

tornar Imprimir

dijous, 16 d'octubre de 2008

Cultura

El Servei Municipal de Biblioteques ja és el 6é de la Comunitat Valenciana en nombre d'activitats d'animació lectora

Noves activitats per a l'any 2009

Recentment s'han publicat en la web de la Conselleria de Cultura les dades estadístiques de les biblioteques valencianes corresponents a l'any 2007 i la grata notícia és que el Servei de Biblioteques de Vila-real, amb 394 activitats, s'ha situat en el sisé lloc, per davant fins i tot de capitals com Castelló o Alacant. Vila-real ha pujat tres llocs des del 2006, any en el qual es van realitzar 231 activitats i es va situar en el nové lloc entre les biblioteques valencianes.

A causa de la gran acceptació que totes les activitats tenen en els centres bibliotecaris municipals, per a l'any 2009 s'ampliaran dos nous col·lectius.

En primer lloc, per als més menuts, els xiquets i xiquetes d'entre 15 i 24 mesos, els anomenats no lectors, que actualment freqüenten l'espai creat per a ells amb llibres sense text anomenat bebeteca. El taller d'animació Bebeteca tindrà en cada biblioteca una durada de 8 sessions, a raó d'una sessió per setmana i amb horari de 15.30 a 16.30 h. Es faran dos grups, un de bebés de 15 a 19 mesos i l'altre de 20 a 24, de 8 a 9 nadons amb els respectius acompanyants. Realitzaran l'activitat professionals amb experiència en el món de l'animació lectora. El taller consisteix en una activitat per desenvolupar l'escolta atenta i l'atenció, faran servir precontes, titelles, cançonetes, ballmanetes... per a estimular l'atenció, la percepció visual, tàctil i sonora dels infants; al mateix temps, es pretén donar idees i suggerir als mateixos pares sobre activitats que poden fer ells també a casa. Per participar-hi sols es requereix tenir el carnet de soci del Servei de Biblioteques. Les sol·licituds es poden replegar a partir del 3 de novembre en els centres bibliotecaris o descarregar de la web del servei, i es poden presentar en el centre escollit, bé la biblioteca infantil, bé les agències de lectura, fins a finals de desembre.

D'una altra banda, es pensa reforçar l'animació lectora dirigida al públic adult, amb una nova activitat. Es tracta de l'anomenada Café i contes. Consistirà en tres sessions de contes per adults de caràcter participatiu i al voltant d'un café, o una altra infusió. Se celebraran en la Biblioteca central a l'abril, el Mes del Llibre, a les 20 h, i totes les persones interessades hauran de posar-se en contacte amb la Biblioteca durant els mesos de febrer i març; també per aquesta activitat sols es requereix ser soci del Servei Bibliotecari de Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es