Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

Campanya "Posa't el casc!"

dimecres, 17 d'agost de 2011

CAMPANYA "POSA'T EL CASC!"

Portada a terme per la Unitat de Trànsit de la Policia Local

Del 8 al 21 d'agost de 2011

La campanya es fa coincidir amb l'època estival, en la qual hi ha un ús major de les motos i els ciclomotors, per a tractar de conscienciar dels riscos que comporta la conducció d'aquest tipus de vehicles.

En l'àmbit urbà està menys estés l'ús del casc, per la qual cosa s'aplicarà 'rigorosament' la mesura d'immobilització del vehicle fins que el conductor dispose de casc.

Així, el 77% dels accidents de moto i ciclomotors ocorre en zona urbana.

El Reglament general de circulació fixa que els conductors i passatgers de motocicletes i ciclomotors han d'utilitzar adequadament els cascos de protecció homologats i sanciona l'incompliment amb una multa de fins a 200 € i detracció de 3 punts i la immobilització de la motocicleta fins que el conductor estiga proveït d'un casc. La immobilització del vehicle ha resultat ser una ferramenta molt eficaç.

En el cas que el passatger no porte el casc, serà responsable d'aquesta infracció el conductor del ciclomotor o la motocicleta, si bé en aquest cas no es llevaran punts.

L'ELEMENT IMPRESCINDIBLE DEL MOTORISTA

Tenint en compte que tres de cada quatre motoristes moren a conseqüència de ferides en el cap; que el risc de patir una lesió cerebral es multiplica per tres, si el conductor o passatger de motocicleta no porta posat el casc i que amb el seu ús, la probabilitat d'eixir il·lés augmenta en un 20%, l'ús del casc no és una opció, sinó una necessitat.

Encara que han descendit significativament els percentatges de no utilització de casc des de 2003, encara hi ha un xicotet percentatge de motoristes que no fan ús d'aquest sistema de seguretat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es