Inici -> Àrees -> Universitat Popular -> Notícies

La 52a campanya de la Universitat Popular reforça l'àrea humanística i ofereix una trentena de cursos

tornar Imprimir

dissabte, 17 de setembre de 2011

Sala de premsa, Educació

La 52a campanya de la Universitat Popular reforça l'àrea humanística i ofereix una trentena de cursos

La 52a campanya de la Universitat Popular reforça l'àrea humanística i ofereix una trentena de cursos

La 52a edició de la Universitat Popular farà especial incidència a l'àrea humanística, amb tres importants novetats per a la campanya que va de l'1 d'octubre fins al 31 de desembre. Un club de debat i reflexió, eixides per a conéixer els llocs emblemàtics de la ciutat i un punt de trobada obert a la participació de tota la ciutadania són les principals novetats d'una edició que ha previst una trentena de cursos i activitats per a tot tipus de públic.

La regidora d'Educació, Rosario Royo, ha presentat la nova campanya de la Universitat Popular, que ja ha obert el període de preinscripció per Internet. "Tot i la situació econòmica en què ens hem trobat l'Ajuntament, hem pogut dissenyar una campanya àmplia i variada amb la qual estem segurs que podrem donar resposta a les inquietuds de públics molt diversos", explica la regidora. En total, hi ha 29 cursos i activitats per als quals hi ha més de 400 places previstes. La major part de l'oferta està reservada per a l'àrea de manualitats, que és la que més demanda presenta tradicionalment. En aquest apartat, hi ha 16 cursets i 192 places per a activitats com ara tapís, calats, boixets, costura, jardineria, pintura, restauració de mobles o ceràmica, entre d'altres. També es mantenen els principals cursets de l'àrea tècnica, amb un taller d'informàtica i un altre d'iniciació a la navegació per Internet, mentre que en l'apartat de salut i benestar hi haurà cursos de relaxació, memorització per adults, balls de saló i uns cursets per a aprendre nocions de perruqueria i automaquillatge.

A banda dels cursets més tradicionals, algunes de les novetats més importants de la 52a campanya de la Universitat Popular estan en l'àrea humanística, tal i com ha explicat avui la regidora Rosario Royo. En aquest apartat s'ha programat un curset d'italià per a viatgers i un altre d'anglés, que impartiran les mateixes professores "però adaptant els continguts perquè el curs siga més útil i d'un nivell més avançat". Amb la col·laboració de l'aula de Filosofia de la UNED, en aquesta edició s'inclourà per primera vegada un "club de lliure pensadors", que, sota el nom de Club de Debat i Reflexió, fomentarà el debat sobre valors actuals i els aproparà el pensament filosòfic.

Una altra de les novetats d'aquesta nova campanya és l'activitat que rep el nom de Coneix la Ciutat i que consistirà en visites guiades per la ciutat de Vila-real i els seus voltants, amb una explicació històrica de tots els llocs emblemàtics que es visitaran, com l'ermita, l'església arxiprestal o Sant Pasqual, entre molts altres. Aquesta activitat, que és completament gratuïta, tindrà lloc dissabte o diumenge.

Per últim, la programació de la Universitat Popular inclourà també en aquesta nova edició un Punt de Trobada. "Es tracta d'una iniciativa amb la qual volem involucrar les entitats socials i culturals de la ciutat en l'organització d'activitats obertes a tota la ciutadania", explica la regidora d'Educació. Per a fer-ho, el Punt de Trobada, que serà la Casa dels Mundina, programarà diferents activitats de caire sobretot cultural els divendres a la vesprada, sempre prioritzant la participació d'experts, associacions i artitstes vila-realencs. Royo ha anunciat, a més, que una d'aquestes activitats ja està tancada i serà, a l'octubre, la presentació del llibre de l'escriptor vila-realenc Vicent Usó La plaça del gall, a càrrec de Lucía Adsuara, directora de l'IES Broch i Llop.

El període de matriculació ha començat ja per Internet i acabarà el 21 de setembre. La preinscripció presencial és del 16 al 20 i el dia 22 de setembre es farà el sorteig públic a la sala de plens per establir l'ordre de matriculació. La documentació per a matricular-se i per aplicar les reduccions de matrícula serà del 23 al 30 de setembre.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es