Inici

Projecte convivència en les aules, curs 2011/12

tornar Imprimir

divendres, 23 de setembre de 2011

Policia Local

Tú Decides

Projecte convivència en les aules, curs 2011/12

Els tallers en els centres escolars i instituts de Vila-real per al curs 2011/12, estan distribuïts en els mesos: OCTUBRE i NOVEMBRE de 2011; en ells es plantejarà novament el debat de les anteriors edicions (solidaritat, empatia, reflexió...), per a arribar a les reflexions de covardia, solidaritat... i s'introduiran dos conceptes nous, la lleialtat i la compassió, ambdós són valors positius, però pareix que a vegades ens veiem obligats a prendre una opció o una altra: la reflexió sobre "jo no sóc un xivato", enfront de "el meu desacord a què et sotmeten algun company/a"; segurament la vida ens posarà en la situació d'haver de triar entre una opció o una altra: "si callem estem consentint", si parle..., evitarem que les víctimes patesquen, però açò és molt difícil, perquè i si em passara a mi? Qualsevol pot ser víctima.

Açò també s'enllaça amb la lectura del llibre sobre el qual han de treballar ja que cada relat es refereix a un protagonista: agressor, víctima i espectador; açò ens porta al missatge del projecte d'aquest curs: d'aquests personatges "Qui eres? Tu decideixes"¿
Es continuarà amb una reflexió sobre els riscos en què caiem quan fem un mal ús dels mitjans tecnològics (gravar vídeos amb els mòbils, penjar-los en Internet, fer fotos, facebook, twenty...). A vegades no ens parem a pensar en el que estem fent, creiem o tenim la sensació que tot val, i, per exemple, penjar fotografies d'un company en la web pot constituir un delicte contra la intimitat i injúries sobre el menor afectat, i/o una infracció amb conseqüències legals.

Es tanca el taller amb el missatge, si pateixen o coneixen d'algú que estiga passant per aquesta situació, no han de dubtar a comptar-ho, als seus pares, als professors i a la Policia Local: una tela d'aranya ben teixida, pot parar un lleó.

El concurs que porta inclòs el projecte, també va dirigit als alumnes de 1r d'ESO; té com a data límit de lliurament dels treballs dels que hagen decidit participar els dies 29 i el 30 de novembre:
Consistirà en un comentari de text/ redacció/ reflexió... (format lliure) del llibre 21 relatos contra el acosos escolar, concretament els relats següents: Aprende, d'Espido Freire, ¿Conoceis Silvia? de Marta Rivera de la Cruz i Las dos caras de la moneda, d'Elena O'Callaghan i Duch, de l'editorial SM, Madrid 2008.
El PREMI, gentilesa de l'Il·lustríssim Ajuntament de Vila-real, enguany serà un viatge a Port Aventura, de cap de setmana per a tres persones.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es