Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

3.500 persones han visitat els cotxes sinistrats i 165 han pujat al simulador de fer una volta de campana en la campanya del cinturó

dimecres, 19 d'octubre de 2011

3.500 persones han visitat els cotxes sinistrats i 165 han pujat al simulador de bolcada en la campanya del cinturó

Un balanç molt positiu és el que fa la Policia Local de Vila-real sobre la campanya "Subjecta't a la vida, fes clic" que acaba de finalitzar. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, els números parlen per si mateixa, ja que unes 3.500 persones han passat per la plaça Major per a veure els dos vehicles sinistrats i 165 persones han pujat al simulador de fer una volta de campana per a experimentar la sensació en cas d'accident. Però a més hi ha més xifres positives, segons el regidor, perquè cada any que passa estem reduint el nombre de denúncies i al contrari, estem ja en un "86,3 % de conductors que compleixen amb la norma del cinturó de seguretat i dels sistema de retenció infantil". Una xifra que situa a Vila-real en "uns nivells molt alts en matèria de seguretat". Per la seua banda, l'intendent de la Policia Local, Ramón Martínez, ha explicat que, dels 248 vehicles controlats, tan sols el 13,7% dels conductors van ser denunciats per no portar el cinturó de seguretat o per no utilitzar el sistema de retenció infantil.

Concretament han sigut 30 els vehicles denunciats per no portar el cinturó de seguretat i 4 per no utilitzar els sistemes de retenció de seguretat infantil. Unes dades que demostren la repercussió que tenen les campanyes en matèria de seguretat viària i l'alta conscienciació en els sistemes de retenció infantil.

Ramón Martínez ha explicat que, des de l'any 2003, s'estan realitzant campanyes de conscienciació sobre l'ús del cinturó de seguretat i que si fa uns anys "molt poca gent utilitzava el cinturó de seguretat dins de la població", ara, "quasi tot el món el porta". Una realitat que el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, ha destacat que es deu, en bona part, al treball en matèria d'educació viària que està duent a terme la Policia Local de Vila-real i que enguany celebra el seu 25 aniversari.

A més, Serralvo ha destacat la preocupació de la Policia Local per reduir el nombre d'accidents en la població i que demostra amb "la seua adhesió a la Carta Europea de la Seguretat Viària i per ser la primera policia en el Decenni Mundial d'Acció per la Seguretat Viària".

La campanya "Subjecta't a la vida, fes clic" tenia com a objectiu conscienciar sobre la importància de portar el cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil. A més dels controls duts a terme per la Policia Local, es van preparar una sèrie d'accions molt impactants com han sigut l'exposició de dos vehicles sinistrats acompanyats d'una sèrie d'imatges relacionades amb accidents de trànsit per no portar posat el cinturó de seguretat i un simulador de fer volta de campana, per a sensibilitzar la població. Durant els quasi 15 dies de campanya s'han estat repartint uns tríptics informatius sobre la normativa actual i la importància d'utilitzar els adequats dispositius de seguretat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es