Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real dóna el primer pas dels pressupostos participatius amb un fòrum d'associacions i la recollida de propostes

dilluns, 7 de novembre de 2011

Vila-real dóna el primer pas dels pressupostos participatius amb un fòrum d'associacions i la recollida de propostes

L'Ajuntament de Vila-real ha convocat les associacions de la ciutat a participar en el I Fòrum de Pressupostos Participatius, que tindrà lloc dissabte que ve, 12 de novembre, a partir de les 9.30 hores, a l'Espai Jove. El Fòrum consistirà en una primera presa de contacte per assentar les bases dels futurs pressupostos participatius, però també per recollir les propostes i suggeriments de les entitats ciutadanes perquè l'equip de govern estudie la possibilitat de incloure-les ja als pressupostos que s'estan preparant per a l'exercici 2012.

El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, ha presentat la iniciativa que, assenyala, serà molt important per a la posada en marxa a Vila-real dels pressuposts participatius a partir de 2012. "Igual que hem fet amb el Consell de Participació Ciutadana, hem de començar la casa pels fonaments i no per la teulada", indica el regidor, "i per això hem convocat dissabte aquest I Fòrum de Pressupostos Participatius, que ha d'assentar les bases per a la posada en marxa d'aquest procés per primera vegada a Vila-real". Per a fer-ho, la jornada s'estructurarà en una primera xarrada informativa sobre què són, com funcionen i per a què serveixen els pressupostos participatius i una segona part en la qual es formaran grups de treball en les diferents aules de l'Espai Jove, "per començar a treballar ja en les propostes que es volen incloure als pressupostos municipals", indica Ochando.

"La idea és la de donar enguany un primer pas en la línia d'implantar els pressupostos participatius a Vila-real, amb la inclusió de propostes realitzades pels mateixos ciutadans, si bé no serà fins l'any que ve que podrem posar en marxa plenament aquest procés de pressupostos participatius amb caràcter vinculant i un percentatge determinat del pressupost municipal dedicat a aquesta qüestió", apunta el regidor, qui assenyala que a les cartes enviades a les associacions per convocar-les al Fòrum ja s'inclou una fitxa "perquè les entitats locals ens facen les seues propostes per a incloure als comptes que ja s'estan elaborant per a l'exercici 2012 amb el compromís que les estudiarem i intentarem donar resposta en la mesura de les possibilitats del pressupost a estes demandes".

La convocatòria d'aquest I Fòrum de Pressupostos Participatius ha estat possible a partir de la renovació del cens d'associacions locals que també servirà per a reactivar el Consell de Participació Ciutadana. Respecte d'això, el regidor de Participació Ciutadana explica que el nou registre, després d'haver ampliat el termini per la bona acollida de la iniciativa, inclou de moment 28 entitats, enfront de les 23 de l'anterior cens, a falta d'afegir els consells sectorials que hi vulguen formar part. "A partir d'aquest nou cens podrem procedir ja, en el pròxim Ple, a la dissolució de l'actual Consell per a convocar-ne un de nou amb les associacions que han manifestat el seu interès per formar-hi part i, allò més important, podrem elaborar un nou reglament que faça de la participació ciutadana un mecanisme eficaç i real en la presa de decisions que afecten els ciutadans", conclou el regidor Xavier Ochando. El regidor ha convidat també les entitats que encara no formen part del cens a què participen "d'un procés obert" que té com a objectiu "posar la participació ciutadana al centre de la gestió municipal".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es