Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

Acudim tindrà línia directa a la Policia Local per a avisar si algú infringeix els senyals reservats per a discapacitats

dimarts, 8 de novembre de 2011

Acudim tindrà línia directa a la Policia Local per a avisar si algú infringeix els senyals reservats per a discapacitats

La vuitena edició de la campanya "Eliminant Barreres" es posa en marxa aquesta setmana amb l'objectiu de sensibilitzar la població perquè respecten els senyals de reserva i rampes construïdes per a les persones amb mobilitat reduïda. La novetat d'aquesta edició és que l'Associació Col·lectiu Unió d'Integració al Minusvàlid de Vila-real, Acudim, tindrà línia directa a la Policia Local per a avisar si algú infringeix els senyals reservats per a discapacitats. Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, encara avui, "ens podem trobar cotxes aparcats en llocs que dificulten l'accés o l'estacionament per a les persones amb mobilitat reduïda i, per tant, és important realitzar aquestes campanyes per a conscienciar la població". Fins al 25 de novembre es durà a terme aquesta campanya en la qual es castigarà de forma contundent tots aquells que no respecten les normes de trànsit i també als que, sense tenir cap discapacitat, s'aprofiten de les targetes que es lliuren a les persones amb mobilitat reduïda per a aparcar en zones que estan exclusivament reservades per a elles.

De moment, Acudim, des d'aquest cap de setmana, realitza una campanya informativa on deposita uns butlletins de reprimenda, en un to simpàtic, a tots aquells vehicles que estan mal aparcats i que impedeixen el seu estacionament. Segons ha explicat l'intendent de la Policia Local, Ramón Martínez, aquesta primera fase de la campanya és simplement informativa i es presenta amb una certa ironia, no obstant això, el dimecres 9 de novembre, s'iniciarà una campanya "molt contundent i taxativa" contra tots els infractors que aparquen en les zones reservades per a minusvàlids. A més, altres de les novetats d'enguany és que també es denunciarà totes aquelles persones que, sense cap discapacitat, estan utilitzant malament i s'aprofiten de la targeta que s'entrega a les persones amb discapacitat per a aparcar en llocs que estan exclusivament reservats per a elles.

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, és important que la ciutadania siga conscient de la necessitat de respectar aquests senyals i no deixar el cotxe ni que siga per poc de temps en els llocs reservats per a les persones amb mobilitat reduïda ja que dificultem la lliure circulació i, per tant, l'estem immobilitzant. A aquest respecte, l'intendent de la Policia Local ha assenyalat que la població cada vegada és més sensible i té una major respecte a les dificultats de mobilitat amb què es troben aquest col·lectiu i per això es produeixen menys denúncies. També la vicepresidenta d'Acudim, Pilar Poles, ha observat que, en els últims anys, la ciutat està més preparada "per a la gent que anem amb cadira de rodes" i ha agraït el treball que realitza la Policia Local de Vila-real per a conscienciar la població en aquesta matèria.

Martínez ha explicat que des de l'any 2003 s'està duent a terme la campanya "Eliminant Barreres" i que forma part d'un dels compromisos adquirits per la Policia Local de Vila-real adherida a la Carta Europea de la Seguretat Viària. A més l'intendent ha assenyalat que enguany la campanya es presenta als premis nacionals de la Fundació Espanyola de Seguretat Viària 2012.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es