Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

Vila-real suspén el trasllat de la Biblioteca per falta de personal fins que el Consell no pague el deute de 2,3 milions

dilluns, 14 de novembre de 2011

Vila-real suspén el trasllat de la Biblioteca per falta de personal fins que el Consell no pague el deute de 2,3 milions

La Biblioteca Central de Vila-real seguirà indefinidament a la seua actual ubicació fins que la Generalitat no pague a la ciutat els 2,3 milions d'euros que li deu per la construcció de l'edifici de Pius XII. Així ho ha anunciat el regidor de Biblioteques, Xus Sempere, qui ha explicat que la "difícil decisió" que ha pres l'equip de govern respon al fet que, amb els recursos actuals, l'Ajuntament de Vila-real no pot assumir l'increment de plantilla necessari per a poder prestar el servei bibliotecari al nou edifici amb totes les garanties.

"És una decisió difícil però és l'única que en aquests moments podem prendre donada la situació en la qual ens hem trobat el departament i els comptes municipals", explica el regidor, qui apunta que la falta de planificació de l'anterior equip de govern "fa impossible traslladar el servei al nou edifici perquè no disposem de personal suficient ni tenim possibilitats en aquest moment d'incrementar-lo". Respecte d'això, Sempere assenyala que, a l'actualitat, la Biblioteca Central té 8,5 funcionaris i que, segons els informes tècnics de què disposa l'equip de govern, "per obrir la Biblioteca de Pius XII amb un servei òptim farien falta 15 funcionaris, si bé amb 13,5 es podria també donar el servei tot i que no amb aquesta qualitat òptima que ens agradaria". "És a dir, en el millor dels casos, necessitaríem cinc funcionaris més", conclou.

"La Biblioteca de Pius XII és una exemple més, com lamentablement en tenim tants a Vila-real, de la situació a la qual ens ha conduït el desgovern i la mala gestió del Partit Popular a l'anterior legislatura. És un símbol flagrant de la moda instaurada a l'anterior mandat de construir i executar projectes com més grans millor i com més cars millor sense tenir la més mínima idea de com es gestionarien i sense pensar prèviament en un pla de viabilitat que garantira que aquestes infraestructures les podrien gaudir tots els vila-realencs", afegeix Sempere, qui recorda que una situació semblant s'ha produït també al Centre de Tecnificació Esportiva o al CEAM del Pilar. Però, a més, en el cas de la Biblioteca encara es produeix una altra circumstància més greu, que és el fet que l'Ajuntament va haver d'assumir 2,3 milions que no tenim del cost de l'edifici a l'espera que la Generalitat ens els retorne", explica el responsable de Biblioteques, per recordar que encara no s'ha rebut "ni el pagament del deute pendent ni, allò que ens sembla més greu, una resposta de Conselleria que ens permeta confiar que ens pagaran allò que ens deuen".

Davant d'aquesta inactivitat de la Conselleria, puntualitza Sempere, i de la difícil situació econòmica municipal, l'equip de govern ha decidit, en base als diferents informes elaborats pels tècnics, que l'edifici de l'avinguda de Pius XII "no s'obrirà com a biblioteca central fins que la Generalitat no ens torne els 2,3 milions que ens deu", indica l'edil, qui també ha demanat a la Conselleria una reunió urgent per a, d'una vegada per totes, resoldre la situació "i tractar també altres possibilitats d'ús de l'edifici, dins de l'àmbit cultural, mentre no es faça efectiu aquest pagament, tal i com preveu el conveni".

"Açò no vol dir de cap manera que vulguem tenir tancat l'edifici de Pius XII", matisa Sempere. "El volem obert, volem prestar un servei bibliotecari sempre millor, però el volem amb totes les garanties. I per a obrir l'edifici amb totes aquestes garanties necessitem d'una dotació de personal que no podem assumir fins que la Generalitat no faça efectiu el pagament dels 2,3 milions d'euros que ens deu", afirma el regidor.

Per això, Sempere ha demanat a la Conselleria de Cultura un exercici de responsabilitat per mantenir una reunió de manera immediata que permeta buscar fórmules i alternatives perquè "un edifici de més de quatre milions d'euros no estiga més temps tancat com a símbol del malbaratament de recursos del Partit Popular en aquesta ciutat".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es