Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Els pressupostos municipals de 2012 inclouran les vuit demandes veïnals més votades

dimarts, 22 de novembre de 2011

Els pressupostos municipals de 2012 inclouran les vuit demandes veïnals més votades

L'Ajuntament de Vila-real contemplarà, en els pressupostos de 2012, les vuit de les deu demandes veïnals més votades per les associacions locals que van participar en el I Fòrum de pressupostos participatius celebrat el passat 12 de novembre. Segons el regidor de Participació Ciutadana, Xavi Ochando, amb aquest acte es demostra que la participació ciutadana a Vila-real és "ja una realitat" no només perquè "hem escoltat les necessitats ciutadanes" sinó perquè inclourem, en el pròxim exercici municipal, les demandes i inversions que els veïns consideren més "urgents i prioritàries" per a la localitat.

Moltes de les propostes admeses i contemplades en el pressupost del pròxim any són obres que depenen del Consell. Aquest seria el cas de la ronda sud-oest, una infraestructura que els veïns consideren prioritària "per a descongestionar el trànsit" de la ciutat i que el regidor ha recordat que es tracta d'una reivindicació que es reclama al Consell des de fa anys i que, "de nou", no ha estat inclosa en els comptes de la Generalitat. Una altra de les reclamacions veïnals que depenen del Consell és la rehabilitació de la piscina del Termet així com la construcció del poliesportiu Melilla i l'adequació de tota la zona del barri del Progrés.

Pel que fa a les infraestructures i obres que depenen del consistori, entre les propostes admeses i contingudes en el Pressupost de 2012 municipal, es troba la reforma del local de veïns de la Sènia, que en aquests moments es troba "apuntalada", la necessitat de transport públic adaptat per a la ciutat així com la construcció de lavabos públics en la plaça del Llaurador "per la importància que té aquesta plaça en la ciutat i els esdeveniments que acull".

També es troben entre les demandes veïnals la necessitat d'obrir el pàrking de la nova biblioteca de Pius XII "per a oferir aquests baixos com a zona d'aparcament públic" i finalment, s'estableix la necessitat de proporcionar un local social per als veïns de la partida del Madrigal. A més, altres projectes que han quedat pendents i, de moment, "en estudi", és la tanca perimetral del parc de les Dominiques "necessària i urgent" per a augmentar la seguretat veïnal i "evitar el perill".

Una altra de les deu demandes ciutadanes que també "seran valorades", i que s'inclouran en pròxims pressupostos, és l'obertura del carrer d'Atzeneta, "perquè quan plou s'inunda i els veïns han d'obrir un forat perquè desaigüe", ha assenyalat el regidor, que a més ha recordat que aquesta infraestructura implicaria escometre obres als carrers del Riu i Jaén.

Finalment, altres propostes que podrien ser incloses i tractades en el Consell de Participació Ciutadana i que han quedat "reflectides en l'informe" com a "importants per a la ciutadania" són el manteniment i la conservació dels béns ambientals i culturals que té la ciutat, així com cedir solars per a la construcció de centres educatius de 0 a 3 anys, ja que segons el regidor "no és possible que en una ciutat de 52.000 habitants tan sols hi haja una escola infantil". També s'ha demanat la creació d'un observatori per a l'eliminació de barreres arquitectòniques i que es tinguen en compte les idees i opinions dels veïns de Vila-real quan es planifiquen i dissenyen projectes que afecten els diferents barris de la ciutat.

Les vuit demandes veïnals quedaran incloses en els pressupostos de 2012, com ha explicat l'edil de Participació Ciutadana, després de rebre l'aprovació del regidor d'Hisenda, Javier Serralvo. Un llistat de propostes que van ser debatudes durant la jornada del passat 12 de novembre en un acte que va servir per a conéixer de primera mà les necessitats veïnals i per a posar "la participació ciutadana en el centre de la gestió municipal".

Galeria multimèdia

Imatges

Els pressupostos municipals de 2012 inclouran les vuit demandes veïnals més votades_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es