Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real reactiva el Consell de Participació Ciutadana per a donar veu als veïns en la gestió municipal

diumenge, 4 de desembre de 2011

Vila-real reactiva el Consell de Participació Ciutadana per a donar veu als veïns en la gestió municipal

El Ple de Vila-real ha aprovat per unanimitat la reactivació del Consell de Participació Ciutadana que permetrà, a partir d'ara, donar veu i integrar els veïns en la gestió municipal. La proposta del regidor de Participació Ciutadana, Xavi Ochando, permetrà incloure els nous membres que formaran part del nou Consell de Participació Ciutadana.

La reactivació del Consell de Participació Ciutadana és el resultat de l'interés mostrat per l'actual equip de govern que, des que es va fer càrrec de la gestió municipal, ha donat els passos necessaris per a posar en marxa "una real i consensuada participació ciutadana" a Vila-real. Ochando confia que, abans d'acabar l'any, es convocarà el nou Consell completament renovat que començarà, de manera immediata, a elaborar un nou reglament intern, que permetrà dotar de contingut i garantir el funcionament efectiu de l'organisme per a integrar la participació ciutadana en la gestió municipal.

En aquest nou organisme estaran representades 25 associacions de les 20 que hi havia fins ara, gràcies a les noves inscripcions realitzades recentment. Amb aquesta nova incorporació, a partir d'ara, seran 31 els membres i vocals d'aquest nou organisme: 25 associacions locals, els representants dels cinc grups polítics del consistori i un representant del Consell Escolar. El president d'aquest òrgan serà l'alcalde de Vila-real, José Benlloch i el vicepresident, el regidor de Participació Ciutadana, Xavi Ochando.

Ochando ha explicat que, gràcies a l'ampliació del termini d'inscripció d'entitats, s'ha pogut elaborar el cens ja que l'anterior estava completament obsolet. Respecte d'això, la resposta de la ciutadania ha sigut molt positiva, segons Ochando, perquè s'han inscrit associacions que fins ara no formaven part dels censos oficials i perquè, a més, els veïns "ens han mostrat la seua satisfacció" per convocar el I Fòrum de Pressupostos Participatius, celebrat el passat 12 de novembre i on es van recollir les principals demandes i necessitats veïnals.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es