Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

Vila-real posa en marxa el primer Pla integral de Nadal en convivència ciutadana per a passar unes festes tranquil·les

dimarts, 6 de desembre de 2011

Vila-real posa en marxa el primer Pla Integral de Nadal en Convivència Ciutadana per a passar unes festes tranquil·les

La Policia Local de Vila-real ha posat en marxa el primer Pla d'actuació integral de Nadal en convivència ciutadana en què s'aglutinen diferents actuacions relacionades amb la seguretat i l'objectiu del qual és aconseguir que les festes nadalenques "siguen més tranquil·les i segures per als veïns de la ciutat".

Aquesta actuació ha sigut planificada per a donar una resposta ràpida i eficaç a qualsevol tipus d'incidència que puga sorgir en aquests dies festius i, sobretot per a assegurar la tranquil·litat de les festes. Així ho ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, qui ha presentat aquesta campanya amb l'intendent general en cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, i on es pretén donar resposta a una de "les matèries que més preocupen a la ciutadania".

El Pla integral de Nadal en convivència, que començarà dilluns que ve 12 de desembre i acabarà en passar Reis, es divideix en tres grans àrees d'actuació: una administrativa, una altra en matèria de trànsit i una altra en matèria de seguretat ciutadana. Pel que fa a la part administrativa, el cap de la Policia Local ha explicat que es realitzaran inspeccions per a comprovar que els joguets que s'estan venent compleixen amb la normativa de seguretat vigent "per a garantir el dret dels consumidors i evitar qualsevol risc entre els més menuts", atenent, especialment, a l'etiquetatge dels productes. Per aquest motiu es repartiran, entre els establiments, uns cartells informatius amb el nom Aquest Nadal juga segur, on s'ofereixen advertències i instruccions molt útils abans d'adquirir un joguet. D'altra banda, i pel que fa als propietaris dels comerços, també es realitzaran inspeccions en tots aquells locals on es presumesca que es poden vendre articles no autoritzats com poden ser joguets, pirotècnia, begudes alcohòliques o tabac.

Pel que fa als establiments, José Ramón Nieto, ha destacat la col·laboració que existeix amb els comerciants de la localitat a qui se'ls ha entregat uns tríptics amb consells i recomanacions en matèria de seguretat. A més, el cap de la Policia Local ha explicat que els agents vigilaran, a última hora de la vesprada, els carrers més cèntrics de la localitat, per a actuar, en cas de necessitat, en aquells moments en què els propietaris "tanquen caixa i corren el risc de ser víctimes de robatoris". Els policies de la Unitat de Resposta Policial, encarregats de vetlar per la seguretat ciutadana, reforçaran aquesta vigilància en les zones de vianants de la ciutat i sobretot, durant els dies festius en què es produeixen més aglomeracions, segons Serralvo. L'intendent també ha assenyalat que es vigilarà la venda ambulant, el consum de substàncies estupefaents, el botelló en les vies i espais públics, prestant especial atenció al consum d'alcohol entre els menors així com la mendicitat.

El cap de la Policia Local ha destacat que a més de vigilar que el trànsit rodat siga segur i fluid també es controlarà l'accés de vianants i vehicles en les entrades als centres comercials. S'actuarà perquè les places de reserva d'estacionament de persones amb discapacitat estiguen lliures, la càrrega i descàrrega de vehicles, així com vigilar en el cas d'estacionaments indeguts i la doble fila.

Com cada any, s'intensificaran els controls d'alcoholèmia i es realitzaran matí, vesprada i nit i no sols els dies assenyalats, ha destacat l'intendent de la Policia Local. En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, ha recordat que "ningú ha d'agafar el cotxe si no està en condicions" per a "tenir unes festes tranquil·les i evitar qualsevol tipus d'incident".

Galeria multimèdia

Documents

Imatges

Policia aquests nadals juga segur
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es