Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

Vila-real ha denunciat 42 propietaris de gossos en la campanya " Vila-real neta"

dilluns, 19 de desembre de 2011

Vila-real ha denunciat a 42 propietaris de gossos en la campanya " Vila-real neta"

De les 42 denúncies interposades per la Policia Local dins de la campanya "Vila-real neta" 17 d'elles han sigut perquè els propietaris de les mascotes no han arreplegat les caques dels gossos en els parcs i vies públiques de la ciutat. Aquest era un dels principals objectius de la contundent i arriscada campanya de sensibilització i vigilància per a eradicar un dels problemes que més queixes genera entre els ciutadans. El segon dels objectius era aconseguir posar al dia el registre d'animals que hi ha en la localitat. No obstant això i a aquest respecte, la regidora de Proximitat, Sabina Escrig, ha assenyalat que de les 441 sol·licituds arreplegades pels propietaris d'animals en l'Ajuntament tan sols s'han registrat 41 mascotes. Un fet que segons l'edil, es deu al fet que alguns veïns pensen que s'ha de pagar una taxa per censar el gos quan és un acte totalment gratuït a més de recordar la seua obligatorietat.

A aquest respecte l'intendent general, cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha assenyalat que en aquesta campanya, portada a terme del 2 de novembre al 9 de desembre, s'ha interposat una denúncia al propietari d'un gos per no estar censat. Nieto ha incidit en la importància de tenir els gossos registrats, sobretot perquè hi ha gossos que són potencialment perillosos i resulten un perill per a la ciutadania. El cap de la Policia Local ha assenyalat que les denúncies interposades per no registrar un animal potencialment perillós poden arribar als 3.000 euros i "a més de sancionar el propietari, en aquest cas també s'envia la denúncia al Jutjat per si hi ha alguna responsabilitat penal" ja que els propietaris d'aquests gossos han de tenir una assegurança de responsabilitat civil per si es produeix algun accident.

En el cas de les denúncies als propietaris dels gossos perillosos han sigut un total de quatre denúncies: dos per no tenir llicència, o per anar sense boç i l'altre per portar al gos solt sense corretja. A més de les 17 denúncies per no arreplegar els excrements dels gossos, i que segons Nieto, té una sanció de 60 euros i es té en compte la reincidència, també s'han interposat vuit sancions per accedir a zones enjardinades, dos per portar als gossos solts sense control per part dels seus amos, sis perquè els gossos anaven sense corretja o boç i quatre per molestar el veïnat. Per un altre costat la regidora de Proximitat ha assenyalat la seua satisfacció pel resultat de la campanya tot i ser arriscada i ha agraït l'excel·lent treball realitzat per l'empresa Cespa que s'ha fet càrrec de totes les despeses de la campanya excepte dels dispensadors de bossa amb forma d'os, facilitats per la Regidoria de Sanitat.

Un total de 2610 dispensadors s'han repartit tant a l'Ajuntament com als col·legis, associacions i altres centres de la ciutat. A més i segons Escrig també s'han repartit 156 cartells, amb imatges impactants de la campanya, i que "són molts més dels que teníem previstos" a causa de la demanda de les associacions i els centres socials de la localitat gratament sorpresos per "l'èxit i la repercussió mediàtica de la campanya". El cap de la Policia Local ha recordat que encara que haja finalitzat "Vila-real neta" es continuarà vigilant per a solucionar el problema de les caques de gos i per a conscienciar a la ciutadania de "la necessitat de tenir una ciutat neta".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es