Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

La nova Ordenança de convivència ciutadana regularà l'horari de les penyes fora del període de festes

dilluns, 19 de desembre de 2011

La nova Ordanança de Convivència Ciutadana regularà l' horari de les penyes fora del període de festes

Un dels temes estrela que debatran les associacions locals de Vila-real aquest dissabte 17 de desembre en el I Fòrum de Convivència Ciutadana serà regular l'horari de les penyes fora del període comprés per les festes patronals. Però també es posaran sobre la taula altres qüestions com la prohibició de la pràctica i la concentració de persones consumint begudes o menjar que alteren la pacífica convivència ciutadana o el descans dels veïns, el conegut com a botelló; la prohibició de les conductes de prostitució en l'espai públic; buscar i extraure elements dels contenidors de la vida pública; la prohibició del top manta, així com l'obligació de netejar les parcel·les rústiques que estiguen abandonades o que els propietaris dels gossos porten damunt una bossa de plàstic per als excrements.

Unes qüestions i problemàtiques que, segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Xavi Ochando, no responen a un interés sancionador sinó que es tracta de "buscar solucions als nous problemes de la localitat". Ochando ha incidit que l'actual ordenança, vigent des d'agost de l'any 2007, ha quedat obsoleta en "segons quins àmbits i qüestions noves" que han sorgit en la població com podria ser la necessitat de regular l'horari dels locals on es reuneixen les penyes de Vila-real. Ara, segons Ochando, "amb la crisi cada vegada hi ha més penyistes que es reuneixen en el seu local tot l'any" però, "al mateix temps, han d'evitar causar molèsties en el veïnat" i per a això es necessita regulació.

Per a estudiar i debatre totes aquestes propostes, l'edil de Participació Ciutadana ha enviat una carta a les 25 associacions que formen part del Consell de Participació Ciutadana juntament amb l'esborrany de la nova ordenança elaborat per la Policia Local perquè les associacions puguen fer les seues aportacions i comentaris als nous capítols exposats en aquesta ordenança i enriquir el text. Prèviament, segons Ochando, s'ha establit una reunió, tant amb els tècnics com amb les entitats socials i associacions de la localitat, per a escoltar i "així poder reflectir les necessitats i temes que més preocupen a la ciutadania".

Per aquest motiu, segons Ochando, se'ls ha demanat que lligen l'esborrany i que comencen a pensar-hi, amb la possibilitat d'apuntar tot allò que consideren important i necessari incloure per a millorar-lo. Ochando ha comentat que un dels punts importants que es crearà en la nova ordenança serà la Comissió Municipal per a la Convivència Ciutadana, que tindrà les funcions de "consulta, recollida, anàlisi i intercanvi de dades i informació" al llarg dels anys per a saber com està funcionant la normativa i si hi ha necessitat de modificar algun capítol o introduir algun aspecte o problema nou. Una comissió de la qual també formaran part els grups polítics municipals, que han sigut informats d'aquesta convocatòria i que, juntament amb els tècnics i les associacions, incorporaran les seues demandes.

El regidor de Participació Ciutadana ha comentat que la nova dinàmica de treball d'aquest I Fòrum de Convivència Ciutadana serà la mateixa que es va establir en el I Fòrum dels Pressupostos Participatius, comptant sempre amb les aportacions veïnals i amb l'objectiu de donar solucions als problemes que té la ciutadania. Per això és important no sols arreplegar el màxim d'impressions en l'actual esborrany de l'ordenança sinó també escoltar o inclús aportar aspectes que no han sigut inclosos i que puguen ser arreplegats a partir del diàleg i el consens en el I Fòrum de Convivència Ciutadana.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es