Inici -> └rees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real, seleccionada per a optar al Premi Internacional de Bones PrÓctiques de Nacions Unides

dilluns, 13 de febrer de 2012

El projecte de Policia ComunitÓria de la Policia Local de Vila-real ha sigut seleccionat pel secretariat del grup de Bones PrÓctiques del ComitÚ HÓbitat Espanyol per a participar en el IX Concurs Internacional de Bones PrÓctiques de Nacions Unides Dubai 2012, en el qual se seleccionaran els millors projectes per a millorar la convivŔncia i la qualitat de vida en els hÓbitats urbans. A mÚs de la participaciˇ en aquest important concurs d'Ómbit internacional, el projecte presentat per la Policia Local passa a formar part automÓticament del IX CatÓleg Espanyol de Bones PrÓctiques que editarÓ el Ministeri de Foment, en el qual s'inclouen els millors projectes de bones prÓctiques seleccionats pel comitÚ en aquesta primera fase del concurs.

La regidora de Relacions Institucionals de l'Ajuntament de Vila-real, Sabina Escrig, s'ha mostrat molt satisfeta del reconeixement al treball realitzat per la Policia Local i ha destacat respecte d'aix˛ que "el funcionament del cos municipal de policia ha demostrat moltes vegades que Ús un exemple i una referŔncia en tot Espanya quant al desenvolupament de policia comunitÓria i la selecciˇ per a participar en el concurs de Nacions Unides Ús un pas mÚs en el reconeixement d'aquest treball, del qual l'equip de govern ens sentim molt orgullosos". "La inclusiˇ en el CatÓleg de Bones PrÓctiques i el fet d'haver superat aquesta primera fase nacional del concurs no hauria sigut possible sense l'excelĚlent treball que dia a dia realitzen els agents de la Policia Local de Vila-real", conclou Escrig.

El projecte de Policia ComunitÓria presentat al concurs es basa en les campanyes implementades des de l'any 2001 a favor d'un model de policia "mÚs pr˛xima al ciutadÓ i a les organitzacions que el representen", amb iniciatives com la Unitat de Mediaciˇ Policial, el servei Servigrac de seguiment de vÝctimes greus per accidents de trÓnsit, campanyes com 'Subjecta't a la vida' o 'Nadal en ConvivŔncia' o els programes d'integraciˇ viÓria i convivŔncia en les aules, entre altres.

Una vegada seleccionat en la fase nacional, el projecte de Vila-real serÓ remÚs a Nairobi, on es troba la seu d'HÓbitat, on passarÓ una segona fase de selecciˇ internacional. AllÝ, un jurat especialitzat avaluarÓ tots els projectes de bones prÓctiques presentats en tot el mˇn i els qualificarÓ com a bones prÓctiques, millors i finalistes. La selecciˇ d'aquest comitÚ tŔcnic serÓ remesa posteriorment al jurat internacional, que decidirÓ finalment els sis projectes premiats en categoria de bones prÓctiques, en la qual concorre Vila-real. "Estem convenšuts que el treball diari de la Policia Local i l'excelĚlent projecte presentat al concurs es veuran tambÚ recompensats en aquesta fase internacional del certamen que iniciarem a partir d'abril", afig la regidora.

El Concurs Internacional de Bones PrÓctiques de Nacions Unides de Dubai, de carÓcter biennal, naix dels preparatius de la ConferŔncia de Nacions Unides HÓbitat II, celebrada a Istanbul el 1996 "com una forma d'identificar polÝtiques i actuacions urbanes que, des d'uns criteris de sostenibilitat, s'hagueren mostrat eficašos per a millorar les condicions de vida en les ciutats i poble".

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es