Inici

Vila-real celebra els 738 anys de la fundació de la ciutat

dilluns, 13 de febrer de 2012

 Vila-real celebra els 738 anys de la fundació de la ciutat

Vila-real commemora aquesta setmana el 738é aniversari de la fundació de la ciutat. Entre les novetats d'enguany, segons el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, està "la implicació de la societat civil perquè no serà el regidor de Cultura qui llegirà la Carta Pobla sinó el periodista Joan Soler qui, per primera vegada, llegirà el document que commemora el dia que vam nàixer com a poble". La segona de les novetats prevista també per al mateix diumenge 19 de febrer, en el qual se celebra el 738é aniversari de la fundació de la ciutat, ha sigut anunciada pel regidor de Tradicions i Normalització Lingüística, Pasqual Batalla. Seran els Cavallers de la Conquesta i Na Violant d'Hongria "qui ens acompanyaran en aquesta important cerimònia pública que ens reafirma com a poble i que unirà a la ciutat de Castelló i Vila-real". Ha estat la Fira Medieval, celebrada recentment, el primer dels actes previstos del mes de febrer per a festejar la fundació de la ciutat, seguida diumenge passat per la XIII Exaltació del Tambor i Bombo.

Per la seua banda el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha recordat que el dijous 16 de febrer se celebrarà el Certamen Literari en la Casa dels Mundina i ha assenyalat que tant el premi de poesia com el de narrativa han quedat deserts i que "per tant, tant sols s'entregarà el premi d'assaig Jaume I al treball realitzat per Carmela Falomir i Leandre Adsuara amb les fotografies de Pasqual". El mateix dijous 16 se celebrarà també la IX Mostra de Cuina Medieval en el restaurant Cal Dimoni "en un acte on s'ha posat, com cada any, la mateixa il·lusió", ha explicat Batalla, qui a més ha volgut animar els vila-realencs perquè participen en aquest sopar. El dia 17 de febrer es rebrà la Flama de la Llengua en la sala de plens de l'Ajuntament i després està prevista l'actuació en la plaça Major del dolçainer i tabaleter Pasqualet, les danses populars d'El Raval i l'actuació del grup de música tradicional Sitja.

Serà diumenge dia 19 de febrer quan es realitze l'acte d'homenatge a la reina i dames de la ciutat de 2011 a l'Auditori Municipal. El mateix escenari servirà al migdia per a lliurar els Premis 20 de Febrer en què es premiarà Sonia Mañas, la banda musical La Lira, Vicent Usó, Socarrats i els voluntaris de la basílica de Sant Pasqual.

"A més, la majoria dels actes culturals previstos durant aquest mes de febrer reten homenatge a les figures i personalitats més importants de la localitat", segons l'edil de Cultura, qui ha recordat que en homenatge al centenari del naixement de Gimeno Barón, en el Museu de la Ciutat Casa de Polo s'exposa la seua Natura morta i que el dia 18 de febrer, es mostraran en el concert de La música d'avui obres de l'autor vila-realenc Rafael Beltrán.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es