Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real mostrarà les oportunitats de futur de la taronja amb la I Fira Citrícola Internacional

divendres, 2 de març de 2012

Vila-real mostrarà" les oportunitats de futur" de la taronja amb la I Fira Citrícola Internacional

Cervesa amb sabor a taronja, noves varietats de cítrics, tasts, postres amb la taronja com a protagonista o reutilització dels residus i de la pell dels cítrics són algunes de les possibilitats que oferirà la I Fira Citrícola Internacional de Vila-real, que se celebrarà del 8 a l'11 de març amb expositors en la plaça Major i una vintena d'activitats en diversos espais del centre urbà. El regidor d'Agricultura, Emilio M. Obiol, i el responsable de 3cents, l'empresa coorganitzadora del certamen, Héctor Molina, han presentat avui els detalls d'aquesta primera edició de la fira, "que recull el millor d'anteriors certàmens i avança cap a un nou model centrat en la taronja com a producte indiscutible de la nostra agricultura", assenyala Obiol.

En aquesta línia, el regidor ha destacat les dues vessants més significatives de les jornades, "l'austeritat pressupostària i l'ambició innovadora". En aquest sentit, el responsable municipal d'Agricultura s'ha mostrat satisfet de què "un 90% dels expositors que participaran en l'espai central de la fira, que és la plaça Major, estan relacionats amb el món de la taronja". En concret, en l'envelat de la Fira Citrícola s'instal·laran 24 expositors d'empreses, associacions i cooperatives agràries, planteristes o comercialitzadores, entre altres. A més de l'espai central de la plaça, les jornades també es desevoluparan en la sala d'actes del Sindicat de Regs o de la Caixa Rural, on tindran lloc les ponències i taules rodones, per a les quals es preveu també expedir certificació d'assistència en el cas d'estudiants que així ho sol·liciten.

"Present i futur de la taronja", "La taronja des del punt de vista de la salut" o una xarrada sobre noves varietats cítriques són algunes de les sessions professionals previstes en la fira. "Volíem aconseguir que la I Fira Citrícola Internacional de Vila-real fóra un aparador tant de com es feia negoci amb la taronja de la manera tradicional, i Vila-real porta més de 200 anys fent-ho, com també una mostra d'altres maneres de fer negoci i oportunitats de futur amb la taronja en àmbits com la salut, la bellesa, l'energia, l'agroalimentació o el reciclatge", indica el regidor.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el gerent de 3cents, qui ha recordat que "Vila-real sempre ha sigut avantguardista, no sols en el sector citrícola" i ha destacat "l'ampli ventall de possibilitats que ofereix la taronja com a oportunitat de futur". Per a això, Molina assenyala que s'ha preparat un programa molt digne, amb la participació de professionals de prestigi per a abordar "cap a on hauria de dirigir-se el sector".

D'aquest programa, destaquen activitats com el reconeixement a dues vila-realenques que han guanyat les medalles de plata i bronze del Marmalade Awards de Cumbria (Regne Unit), o els tasts de taronges i de postres elaborats amb aquest citríc per part del sector pastisser local, així com el Concurs de Melmelada de Taronja, per al qual s'han rebut una setantena de propostes d'àmbit internacional. La presentació de la cervesa Azahara, l'elaboració de carbó a partir de la pell de la taronja o l'elaboració de caixes biodegradables mitjançant residus cítrics, són altres de les propostes de la fira.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es