Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

"Distraccions al volant"

dimecres, 7 de març de 2012

La Policia Local de Vila-real col·labora amb la DGT, dins de la programació de les campanyes i operacions de vigilància i control per a l'any 2012, entre els dies 5 al 18 de març, amb la campanya especial sobre "Distraccions al volant".

La utilització generalitzada de les noves tecnologies amb racionalitat i sentit comú fa que millore la nostra qualitat de vida; tanmateix, el mal ús i l'abús d'aquestes pot arribar a provocar greus patologies que en la conducció té conseqüències en massa casos, dramàtiques. Durant l'any 2011, s'estima que 606 persones van morir en accidents la causa del qual fou una distracció al volant, principalment per l'ús indegut de telèfons mòbils, navegadors, o altres dispositius que s'han afegit als motius tradicionals de distracció, com ara llegir un diari o un mapa mentre es condueix, tractar d'expulsar un insecte del cotxe o fumar al volant. Per exemple, l'ús del telèfon mòbil multiplica per quatre el risc d'accident i s'equipara al de conduir sota els efectes de l'alcohol.

El principal motiu d'aquesta campanya és conscienciar els ciutadans de la importància de la conducció responsable, però va dirigida també a altres col·lectius, com els vianants i els ciclistes on és freqüent observar aquests comportaments imprudents, especialment en l'entorn urbà.

Aquesta campanya serà duta a terme per la Unitat de Trànsit de la Policia Local i coordinada per l'àrea de Seguretat Viària.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es